Щурмът на Капитолия на 6 януари през миналата година от

...
Щурмът на Капитолия на 6 януари през миналата година от
Коментари Харесай

Байдън нарече въоръжено въстание щурмът на Капитолия през януари 2021-а

Щурмът на Капитолия на 6 януари през предходната година от последователи на заемащия по това време поста президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е било въоръжено въстание. Това е споделил американският водач Джо Байдън в Конгреса в тирада по случай първата годишнина от безредиците на Капитолийския рид във Вашингтон. " Това място претърпя нахлуване. Животът на хората беше под опасност. Столицата на страната се оказа в блокада. Това не беше група туристи. Това беше въоръжено въстание ", е отбелязал той.

" Преди година това свещено място на демокрацията претърпя нахлуване. Волята на народа претърпя нахлуване. Нашата конституция беше изправена пред опасност. В този миг ние би трябвало да решим, каква страна ще бъдем. Ще будем ли страна, която смята политическото принуждение като нещо обикновено? Ще будем ли страна, която разрешава партийни служители, отговарящи за изборите, да опровергават законно изразената воля на народа? Ще будем ли страна, която живее не в светлината на истината, а под сянката на лъжите? Ние не можем да си позволим да бъдем такава страна! " е декларирал Байдън.

Тръмп се опита да избегне мирното предаване на властта на индивида, спечелил изборите за държавен глава през ноември 2020 година, е споделил президентът на Съединени американски щати.

" За първи път в нашата история президентът освен загуби изборите, само че той се  опита да предотврати мирното предаване на властта, когато тълпата, прибягвайки до принуждение, нахлу в Капитолия. Но те не реализираха това, което желаеха. И в този ден на възпоменание ние би трябвало да подсигуряваме, че такава офанзива в никакъв случай, в никакъв случай няма да се случи още веднъж ", е отбелязал Байдън, който през ноември 2020 година спечили вота против Тръмп.

В своята тирада днешният жител на Белия дом нееднократно подложи своя предходник на остра рецензия. Според Байдън, Тръмп, " активизирайки тълпата за нападението " на Капитолия, " в течение на дълги часове е следил протичащото се по малкия екран и нищо не е направил " с цел да спре участниците в безредиците.

" Бившият президент на Съединени американски щати изплете паяжина от неистини за изборите през 2020 година. Той постъпи по този начин, тъй като сложи властта по-високо от правилата, тъй като той смята, че неговите ползи са по-важни, в сравнение с ползите на неговата страна, в сравнение с ползите на Америка, тъй като неговото засегнато себелюбие има за него по-голямо значение, в сравнение с нашата народна власт или нашата конституция. Той не можеше да се сдобри с това, че загуби ", споделя Байдън.

Държавният глава, произнасяйки речта си, беше доста прочувствен и нито един път не назава Тръмп по име, употребявайки единствено фразата " някогашен президент ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР