Щурмът на Капитолия е трагично предсказуем резултат от негодуванието на

...
Щурмът на Капитолия е трагично предсказуем резултат от негодуванието на
Коментари Харесай

Хилари Клинтън написа статия срещу Тръмп и я пусна във вестника на Джеф Безос

" Щурмът на Капитолия е трагично предсказуем резултат от негодуванието на белите последователи на върховенството на бялата раса, провокирано от президента Тръмп.
Напускането му от поста, без значение дали ще се случи незабавно или на 20 януари, няма да реши по-дълбоките проблеми, разкрити от този случай. Това, което се случи, е мотив за тъга и отвращение. Но случилото се не трябва да ни шокира. Това, което считахме за просто проливен дъжд от тиради на неприятна, само че в това време краткотрайна фигура от нашия обществен живот, в действителност се оказа освен това. Потискането на нещо толкоз огромно е предизвикателство, с което би трябвало да се оправим ". Така стартира публикация на Хилари Клинтън, оповестена във " Вашингтон Пост ", вестникът на притежателят на Amazon Джеф Безос. Ето какво гласи тя, в превод на БГНЕС.
През последните дни обмислях доста за моя опит като сенатор от щата Ню Йорк по време на терористичната офанзива на 11 септември 2001 година Тогава анкетната комисия по тези събития показа своя отчет. Авторите на отчета проверяваха грешките, които отвориха вратите за такава опустошителна терористична офанзива. „ Основната неточност “, пишат те, „ е неналичието на въображение от страна на управлението на страната. Не считаме, че американското управление е могло да осъзнае сериозността на опасността преди тази офанзива. "
Почти 20 години по-късно се сблъскваме с следващия случай, когато въображението ни не е в крайник с действителността. Не успяхме да изчислим вредите, които могат да бъдат нанесени на нациите от подстрекаващ към принуждение президент, нагнетяващи пристрастености водачи на конгреса и обществени медии, напомпващи тайни теории в съзнанието на последователите на Тръмп. Ако не се противопоставим на тази опасност, рискуваме да създадем събитията от предходната седмица единствено въведения към по-голяма покруса.
Тръмп се кандидатира за президент с концепцията, че белият цвят на кожата е по-голям от всичко друго. Той даде на последователите на върховенството на бялата раса, на последователите на извънредно десни и тайни теории най-мощната основа досега. Той даже съобщи, че измежду участниците във факелното шествие в Шарлотсвил през 2017 година са „ някои доста положителни хора “.
През 2020 година той загуби, само че към това време съумя да докара до безумство най-опасния детайл, който съществува у нас. Неговите поддръжници започнаха да създават държавен прелом, те възнамеряваха да маршируват до Капитолия и „ да спрат кражбата на гласове “. Членовете на Конгреса, в това число сенаторът Джош Хоули, сенаторът Тед Круз и представителят Мо Брукс, ги приканиха, както сподели Брукс, да " стартират да си записват имена и да ритат задници ". Тръмп не остави никакво подозрение по отношение на своите стремежи, обрисувайки ги с речта си пред своите последователи на 6 януари и провокативните думи, произнесени директно преди неговите поддръжници да подхващат дейности.
И по този начин, по какъв начин страната ни да върви напред? Какво приказва фактът, че доста от нас станаха съучастници в тази враждебна активност към народа ни, а тези, които биха паника, бяха отхвърлени като истерици?
 Процедурата по импийчмънт - какви са действителните закани за Тръмп Процедурата по импийчмънт - какви са действителните закани за Тръмп
Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди за повторно импийчмънт на президента Доналд Тръмп, което го направи единственият президент н...
Благородното пояснение е, че не можете да разберете същинската заплаха от теорията на конспирацията, до момента в който не я изпитате сами. Научих този урок за себе си. Имам противен опит в общуването с хора, които ме смятаха за адско изчадие. Имала съм всичко в живота си, от изгарянето на фотосите ми поради битката за здравна промяна до изказванията, че ръководя група педофили, насочвайки техните дейности от пицария. Венец на всичко това беше приемането на бомба по пощата от вманиачен почитател на Тръмп.
Идеите на фанатиците могат да доведат до същински, даже смъртоносни, вреди. Жителите на Мичиган осъзнаха това предходната година, когато въоръжени мъже, които се показаха за милиции от времето на войната за самостоятелност, се пробваха да отвлекат техния губернатор. Жителите на Нешвил видяха с очите си, когато теоретик на конспирацията взриви цялостен квартал. Сега това изпитаха всички американци.
Но целият този опит не е задоволителен, с цел да се проникне в съзнанието (и да докара до правосъдие) на вътрешните терористи, нападнали Капитолия. Всеки от нас би трябвало да проучва личната си душа: има ли нещо погрешно в нея.
В новата си книга, „ Caste ” Изабел Уилкерсън цитира въпроса на историка Тейлър Бранч: „ Ако хората биха могли да избират сред демокрацията и бялата кожа, какъв брой биха избрали белия цвят на кожата и небезизвестната бяло просвета? " Събитията в сряда ни подсетиха за една неприятна истина: има американци, които биха избрали бялата кожа и те са повече, в сравнение с мнозина желаят да повярват.
Добър душ със студена вода беше фактът, че мнозина въобще не бяха сюрпризирани от случилото се предходната седмица. По-специално, чернокожите и небелите хора като цяло не бяха сюрпризирани, тъй като в американската история те към този момент бяха виждали брутална навалица с конфедеративни флагове и клупове за бесилки. Помислете за това, с което се сблъскахме през юни, когато спокойно протестиращите от придвижването Black Lives Matter (BLM) на площад „ Лафайет ” бяха посрещнати със сълзотворен газ от федералните сили за сигурност. Ако първата стъпка към изцелението и единството е честността, тогава стартирате с признаването, че тези събития са част от това, което сме ние.
 Тръмп отново приказва и отново пробва да оправи ситуацията с апел да няма принуждение Тръмп отново приказва и отново пробва да оправи ситуацията с апел да няма принуждение
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласява видео, в което не загатва за втората процедура по импийчмънт, само че прикани за мир и твърди, ч...
Много е значимо Тръмп да бъде отхвърлен от позицията, на която е бил. За страдание, определен. Мисля, че той би трябвало да бъде импийчнат. Членовете на Конгреса, които му помогнаха да подкопае демокрацията, би трябвало да подадат оставки, без значение от това какво мислят гласоподавателите за тях. А тези, които са се споразумели с вътрешни терористи, би трябвало да бъдат уволнени неотложно. Само това обаче няма да избави Америка от теорията за предимство на бялата раса и екстремизма. Има промени, с които определените водачи би трябвало да се захванат неотложно, в това число въвеждането на нови закони за наказателна отговорност както на държавно, по този начин и на щатско равнище. Тези закони би трябвало да разгласят за закононарушение придържането към теорията за върховенството на бялата раса. Според тези закони ще е належащо да се наблюдава дейностите на екстремисти като тези, които са проникнали в Капитолия. Tуитър и други компании взеха вярното решение, не позволявайки на Тръмп да продължи да употребява техните платформи. Те обаче ще би трябвало да създадат повече, с цел да спрат разпространяването на насилствената тирада и тайни теории.
Администрацията на Байдън ще би трябвало да се оправи с тази рецесия в цялата й трудност и мащаб. Тя ще би трябвало да извика интернет платформите за отговорност, да накаже в съда всички, които са нарушили нашите закони. и да разгласява повече информация и разбори за вътрешния тероризъм.
Въпреки ужаса от случилото се, след няколко седмици и месеци осведомителната картина на деня ще се промени. Наш дълг към самите нас е да не повтаряме това. Имаме силата, способността и, да, имаме въображението да се надигнем против случилото се и да се уверим, че нищо сходно повече няма да се случи. Ето по този начин наподобява същинският национализъм.
 
Всичко за Тръмп и импийчмънта - следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР