Щурмът на Дейр ез-Зор завърши, организирана съпротива на терористите е

...
Щурмът на Дейр ез-Зор завърши, организирана съпротива на терористите е
Коментари Харесай

Дейр ез-Зор падна. Да се готви Идлиб!

Щурмът на Дейр ез-Зор приключи, проведена опозиция на терористите е сломена. По всичко наподобява, че ударните сили на сирийската войска ще бъдат трансферирани в Идлиб и всички заедно ще бият „ Джебхат ан-Нусра ”. Примирието към този момент си изигра ролята, установи naspravdi.info. През лятото в тази северозападна сирийска провинция станаха основни вътрешни промени – терористите от „ Хайят Тахрир аш-Шам” подчиниха всички групировки и започнаха намерено да предизвикат държавното управление към стълкновение.

Дамаск беше ангажиран с ИД в центъра на страната и в долината на Ефрат, по тази причина „ не забелязваше” казуса. След разгрома на обкръжените терористи край Акербат за първи път в държавното управление се появиха свободни сили и то ги пренасочи за удари на първо време в Хама. Армията към този момент прегрупира силите си и даже към този момент „ опипва” съперника, оповестява naspravdi.info.

Изданието позволява, че държавното управление умишлено е позволило част от терористите да излязат от обкръжението и да влязат в провинция Хама. Факт е, че терористите от ИД се разлютили и водят война със своите по-малко радикални побратими, като с това дават на държавното управление мотив да се намеси.

Армията притиска терористите и северно от град Хама, като отблъсна нахлуване, а също по този начин в регионите на град Алепо и Ханасир. От там ги поема Турция, а сирийската войска ще се заеме с „ костеливия орех” Идлиб.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР