Щом тези лица говорят такива неща и се чувстват застрашени

...
Щом тези лица говорят такива неща и се чувстват застрашени
Коментари Харесай

Кой запали войната между Гешев и Сарафов? Бургаски депутат зове политиците да не се месят

Щом тези лица приказват такива неща и се усещат застрашени и заплашвани, какво остава за естествения човек, разяснява Ивайло Вълчев

В момента гледаме по какъв начин една война беше индуцирана с две думи, с едно изявление. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия депутатът от Има Такъв Народ Ивайло Вълчев, откакто бе запитан дали има вяра в лечебните свойства на калта и дали това, което се случва, ще докара до изчистване.

„ Появиха се няколко въпроса. Ако и двете страни имат толкоз доста за казване, за какво трябваше да се стига до този миг? Щеше ли да се стигне дотук, в случай че не беше изявлението на госпожа Габриел за промяната на основния прокурор? ”, попита той.

„ Големият проблем сега е, че приказват фигури, които са на такива служба, че всяка дума от тяхното говорене би трябвало да е безспорна истина. Зрители сме на стряскащ развой. Той се случва сред фигури, които би трябвало да въплъщават това, че законът работи “, разяснява бургазлията. 

Щом тези лица приказват такива неща и се усещат застрашени и заплашвани, какво остава за естествения човек, който чака законът да работи с цялата си мощ ”, попита той. 

„ Да се намесваш в процеси, които касаят други сътрудници, е неприемливо. Не е работа на политици да споделят къде какво да стане във Висш съдебен съвет ”, съобщи Вълчев.

Той приказва и за вероятността България да има скоро ново държавно управление. „ След изказванията на Корнелия Нинова и на сътрудниците ни от „ ПП-ДБ “ излиза наяве, че математически първият мандат пропада. Въпрос на политическа игра е дали мандатоносителят ще внесе някакво държавно управление, само че това, което се случва в продължение на месец, е насмешка с хората, които са дали своят вот и са изпратили хората там “, разяснява депутатът. 

„ Ако на масата е вторият мандат, Има Такъв Народ ще приложи същите правила, по които работеше и за първия мандат. Ще желаеме да чуем прекалено много неща ”, добави той.

Той разяснява, че първият състав на държавно управление, който беше препоръчан, към този момент не е настоящ. „ Корекции са вероятни, тъй като реакцията на препоръчаното нещо като състав на кабинет, стана ясно, че няма да получи поддръжка ”, сподели Вълчев.

„ В диалога с Мария Габриел  стигнахме до трите А – престиж, ангажираност, упоритост. Трябва да се стигне много по нататък в писмеността, най-малко до К – кой, какво, по кое време? Това са значимите неща ”, счита Вълчев.

„ Работещо държавно управление би трябвало да има определено. То би трябвало да се основава на това да даде знак, че има съгласие проблемите на страната да се схванат, по-късно чакаме да разберем каква поддръжка ще се търси ”, сподели още той.

Пред бТВ пък Вълчева посочи, че е безпределно належащо това Народно заседание да излъчи постоянно държавно управление. Трябва да се проведат всички вероятни диалози, добави той.

„ Имаше приближаване на позиции, само че в един миг като че ли всичко се промени. Това, което слушам, от тези, които отдръпнаха поддръжката си или изобщо не пожелаха да я дадат, са оправдания за това какво са дали обещание на своите гласоподаватели “, разяснява депутатът.  

„ Трябва обаче да се мисли за естествените хора, а не обособените гласоподаватели. Те колкото и да се вглеждат, с цел да видят нещо хубаво в Народното събрание, не могат. Виждат единствено това, което им демонстрираме от вътрешната страна – един месец блуждаене, търсене на аргументи да не се сформира държавно управление “, акцентира той.

Политиците се оправдават с обещанията си пред гласоподавателите, а никой не приказва за това какво е потребно за всички, сподели още Ивайло Вълчев. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР