Щом косата ви започне да опада, това е сигнал, изпратен

...
Щом косата ви започне да опада, това е сигнал, изпратен
Коментари Харесай

10 причини да обърнете внимание на косопада

Щом косата ви стартира да опада, това е сигнал, изпратен от тялото, че нещо неправилно се случва с него. Това важи най-вече в случай че косопадът ви е доста нескончаем и натоварен. Нека в тази публикация да забележим 10 аргументи за това да се справите с косопада, които не трябва да бъдат подценявани.

Неправилни грижи за косата

Най-често срещан тип причина за косопада е неправилните грижи за нашата коса. Ако тя не бъде подстригвана на всеки два или три месеца и прекаляваме с използването на маши и преси за коса, в случай че не използваме верни козметични артикули за грижа за нашия вид коса, тогава несъмнено сме застрашени от появяването на косопад.

Генетични промени с придвижване на възрастта

Когато дамите влязат в менопауза, тогава е допустимо косопадът при тях да се ускори. Промените в женското тяло се отразяват и на косата. Космените фоликули стават по-крехки и застрашени от увреждания, като косата става все по-рядка. При менопауза дамите имат потребност от профилирани артикули за поддържане, с цел да може косопадът за бъде овладян в точния момент.

Рязка загуба на тегло

Много от дамите мечтаят да имат едва тегло, само че бързото събаряне на килограми може да им докара косопад. Появява се нормално сред шестата и дванадесетата седмица след намаляване. Ако по този начин се случи и при вас е добре да посетите вашият доктор. Самият косопад може да демонстрира, че на организма не му достигат  избран вид витамини и минерали.

Стресови обстановки

Стресовите обстановки са съществена причина за здравословните проблеми, които имаме. Стресът може да увеличи равнището на андроген, причиняващ мощния косопад. Също по този начин, съгласно някои изследвания се е разкрила взаимовръзка сред стресът и появяването на пърхот, болести на скалпа, погрешен метод на хранене и проблеми със стомашно-чревния тракт.

Раждането

Много дами могат да се похвалят с буйна и гъста коса по време на своята бременност, само че малко след самото раждане в един миг страдат от мощен косопад. Това от една страна е обикновено, само че от друга не чак толкоз. Хубаво е през този интервал да подхранвате вашата коса и скалп с масаж, с цел да бъде новите поникнали косми да са по-здрави от преди.

Недостатъчни витамини Б12 и Д

Последните години  се обръща огромно внимание на витамините Б12 и Д. Д е значим за положението на здравите космени фоликули и положителния напредък на косата. Ако не ви доближава витамин Д, евентуално ще забележите, че имате проблеми свързани с косопад.

Проблеми с щитовидна жлеза

Опадането на косата е обвързвано и с проблеми с щитовидна жлеза, постоянно съпроводено с изобилен косопад.

Редовен и непрекъснат напън

Косата се нуждае от отмора от време на време, тъй като непрекъснатото напрежение върху корените и косъма може да докара до косопад. Ако ежедневно носите конска опашка или спите с вързан вид коса, вършиме си стегнати плитки, то по-късно ще се появи и косопад. Добре е да носите известно време косата си спусната, с цел да не се появи инфектиране по скалпа.
Кои са най-хубавите билки при косопад
Загубата на коса е срещан проблем както при дамите, по този начин и при мъжете. Причините за това могат да бъдат доста, само че в множеството случаи кос...
Прочети повече
Замърсявания от околната среда

Доста постоянно се разисква въздействието на нечистия въздух в огромните градове, което се отразява както на нашата кожа, по този начин и на косата ни. Това от своя страна докарва състаряване на кожата на скалпа и появяването на възпаления, причиняващи косопад, сърбежи и здравето на косата се утежнява.

Прием на някои типове медикаменти

Ако сте почнали банкет на нов тип медикаменти преди да се появи косопада ви, добре е да прочетете тяхната брошура и страничните резултати, които могат да провокират. Понякога аргументите за косопада се крият точно в тях. След това може да се консултирате с вашият доктор с цел да ги размени с други.

Статията има единствено осведомителен темперамент! При първи признаци на косопад - потърсете неотложно мнение от доктор - експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР