Щом има протести, протестиращите са намерили основание. В обществото има

...
Щом има протести, протестиращите са намерили основание. В обществото има
Коментари Харесай

В Още от деня - възможен ли е рестарт на Българското Черноморие

Щом има митинги, протестиращите са намерили съображение. В обществото има надълбоко чувство, че нещата, които се случват по Черноморието, не са в полза на обществото. Това разяснява в " Още от деня " Румен Драганов, шеф на Института по оценки и разбори в туризма. Гост по тематиката беше и Лиляна Арсова, шеф в дирекция " Туристическа политика " в Министерството на туризма.

Цялото изявление вижте във видеото.

Всичко, което се случва по Черноморието като строителство, се отразява отрицателно. От една страна няма задоволителна връзка, не се изяснява добре от законодателите, съществува извънредно грозно напрежение, което е обезпокоително, добави Драганов.

Според Лиляна Арсова Министерството на туризма поддържа да свободното къмпингуване, от 2016 година министерството работи в стеснен състав от 35 души, както и в състав към 75 души, които са създали правилник за свободното къмпингуване. Това, което е разработвано 2 години, не дава отговор на упованията на екологичните организации. Ето за какво министерството ще продължи да търси консенсус в обществото и да има правилник за свободното къмпингуване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР