Щом има компенсации за тока, би трябвало да може да

...
Щом има компенсации за тока, би трябвало да може да
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Би трябвало да има компенсации за газа

" Щом има обезщетения за тока, би трябвало да може да има и за газа. Това включва освен топлофикациите, защото техните крайни консуматори се отопляват на топлинна сила, създадена с газ. Тук приказваме за топлофикациите, които са с главно гориво природен газ, по този начин и за разпределителните сдружения на природен газ ". Това сподели ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България Кремен Георгиев в " България заран " по Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че няма да има разлика дали " Топлофикация - София " е общинска или държавна, нужни са вложения. По думите му щеше да е добре да се създадат вложения в увеличение на електропроизводството в " Топлофикация - София " преди 15 години, когато е можело да има резултат от тях.

" Ако няма обезщетения за цената на природния газ, с цел да се покрият разноските, цените на Топлофикация би трябвало да скочат. Ако има обезщетения, тази цена на газа, която е сега, ще бъде по-ниска. За да се вкарат обезщетения обаче, е нужен работещ парламент ", обърна внимание Георгиев.

" Мерките, набелязани от Европа, са използвани до известна степен. Трябва да има цялост от дребни ограничения по места, с цел да се получи някакъв сходен резултат. Не мисля, че това може да бъде насадено със закон или инструкция. Това може да се случи за публичните здания, само че всеки в своя дом ръководи температурата и това не може да се управлява ", сподели още ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България Кремен Георгиев.

Георгиев съобщи още, че контракти имат всички топлофикации, само че по-важно е да има газ и на каква цена. Според него газ физически ще има, тъй като Русия в никакъв случай не е била единствен снабдител в света. Той счита, че минаването на топлофикациите на мазут няма да реши казуса, тъй като огромна част от личния състав не може да работи с мазут, също по този начин има екологичен фактор и цените са високи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР