Щом чуем за сирена, няма как да не се сетим

...
Щом чуем за сирена, няма как да не се сетим
Коментари Харесай

Това ли е най-миризливото сирене в света

Щом чуем за сирена, няма по какъв начин да не се сетим за Франция - те напълно безусловно са част от националната еднаквост на страната. И макар че две от най-миризливите сирена в света са френски (Vieux Boulogne и Epoisses de Bourgogne), един шотландски производител претендира, че неговото сирене даже ги задминава.
 Защо обичайното швейцарско сирене има дупки
Защо обичайното швейцарско сирене има дупки

Често го хапваме, без да се замисляме

Рори Стоун и фамилията му, които живеят в планински регион в Шотландия, вършат сирене към този момент над 50 години. Още през 2017 година те основават сирене с изключително остра миризма и вместо да го кръстят с някое изтънчено име, го назовават просто Minger.

Думата ming идва от остарялата шотландска дума за неприятна миризма. Оттам и смисъла на minger като нещо " миризливо, вонящо ". В разговорния британски пък се употребява и като определение за нещо " неприятно, жестоко, грозно ".

Според производителите на сиренето, то изцяло си е заслужило името. По думите им то има " брутална " миризма на " подгизнала обувка ", само че " гальовен усет ". Отличава се и с меката си кора.

Рори Стоун от Highland Fine Cheeses не крие, че сиренето му не е за всеки. " За някои хора е прекомерно мощно, прекомерно миризливо и не го желаят у дома. "

Някои огромни супермаркети обаче харесват продукта и желаят да го продават. Единствено молят производителите да сменят името му, защото звучи отблъсващо. Рори и фамилията му по този начин и не склоняват. Според тях Minger си е напълно точното име за сиренето им.

Все отново Рори Стоун не пропуща да успокои потребителите, които си го купуват. Той изяснява, че сиренето е добре запечатано и когато човек минава около рафтовете в магазина, няма да усети миризмата му.

" Но в случай че го занесете у дома и го сложите в хладилника, в границите на половин час ще усетите миризмата ", добавя производителят.
 Защо сръбското сирене пуле е най-скъпото в света
Защо сръбското сирене пуле е най-скъпото в света

Гордост от Балканите

Въпреки че той не е изцяло сигурен, че Minger е най-миризливото сирене в света, може да удостовери без подозрение, че то е най-миризливото измежду всички останали, които създава, написа BBC.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР