Щом чашата на търпението прелее, идват моменти, когато гражданите казват,

...
Щом чашата на търпението прелее, идват моменти, когато гражданите казват,
Коментари Харесай

Ще предпочете ли Америка своите деца пред огнестрелните оръжия?


Щом чашата на търпението прелее, идват моменти, когато жителите споделят, че им е пристигнало до гуша, когато те се надигат против политически водачи, които не отстояват техните ползи и чиято морална безнаказаност заплашва животи. Възможно е в този момент да сме очевидци точно на подобен миг, имайки поради митингите на американските младежи, които са ужасени от следващото всеобщо ликвидиране, дело на някого с елементарен достъп до оръжие, пригодено за приложимост на бойното поле, а не в учебно заведение.

На тези деца им е писнало. Омръзнало им е да слушат празни изявления на състрадание след зверства от този тип, с който са израснали - като всеобщото ликвидиране предходната седмица, при което в гимназия в Паркленд, Флорида, бяха отнети 17 живота. Омръзнало им е от трансформиралата се в нещо като обред в такива случаи фраза за мисли и молебствия за жертвите.

Омръзнало им е да живеят в боязън, че може да са идващите, които да попаднат на мушката на добре въоръжен изпаднал в лудост палач, даже и макар всичките дейни учения и отцепвания на здания, през които са минали. Омръзнало им е от малодушни политици, които коленичат пред Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжие и цинично-фундаменталисткия й метод към Втората корекция на конституцията.

Те се питат каква е тази страна, в която децата вървят на учебно заведение с бронезащитни раници на гърба - способни, както твърди производителят " Булет блокър ", " да спрат патрони с диаметър.357 Магнум,.44 Магнум, 9-мм,.45 кух връх и други ".

" Родена съм 13 месеца след Колумбайн ", сподели в понеделник дванайсетокласничка на име Фейт Уорд, споменавайки случая " Колумбайн ", всеобщото ликвидиране в гимназия в Литълтън, Колорадо, през 1999 година - зората на актуалната вълна от всеобщи убийства в учебните заведения. Уорд приказва пред ефирен кореспондент на проява против оръжията пред учебното заведение си в Плантейшън, Флорида. " Откакто се помня, единствено това познавам ", сподели тя, " тази просвета на неоснователно застрелване на хора и тази просвета да се споделя: О! Нека от наша страна да има мисли и молебствия в продължение на три дни и след това да продължим напред. Омръзна ми от това. "

Омръзнало е на всички нас.

Твърде рано е да се каже дали този обективен яд е предвестител на зараждащо се трайно младежко придвижване за здрав разсъдък във връзка с огнестрелните оръжия, надхвърлящо спорадичните митинги. Надяваме се да е по този начин. Време е Америка още веднъж да се вслуша в децата си. Кой има повече да губи от тях?

Благоразумните младежи имат силата да накарат неразумните възрастни да си вземат поука - и да работят. Видяхме го по време на войната във Виетнам преди половин век. Млади хора, в началото определяни от силите на елита като нечистоплътни, дългокоси изменници, дадоха мощ на антивоенно придвижване, което опустоши страната, и даже и да лиши години, в последна сметка то постави завършек на неправилната случка на Америка в Югоизточна Азия.

За да бъде дейно, всяко придвижване се нуждае от реалистична стратегия, а освен от страст. Иначе рискува да изчезне изведнъж по този начин, както се е появило, без да реализира нещо кой знае какъв брой значимо. Като начало може да се стартира с искане за стягане на федералната система за инспекции на искащите да си купят оръжие, с цел да бъдат следени по-добре да вземем за пример хора с психологични отклонения или такива, които към този момент са били забъркани в принуждение с огнестрелно оръжие. Една такава стратегия би трябвало да включва и възобновяване на националната възбрана за бойни оръжия - на щатско ниво сходна мярка не мина през вчерашния ден в Конгреса на Флорида - както и да се постави завършек на неуместната възбрана върху отделянето на обществени средства за проучване на насилието с огнестрелни оръжия.

Дори президентът Тръмп, който на конгреса на Националната асоциация на притежателите на огнестрелно оръжия през април предходната година съобщи пред делегатите, че имат " същински другар и покровител в Белия дом ", даде сигнал, че може и да е податлив да усъвършенства системата. " Вашингтон пост " заяви, че откакто видял репортажите за ученическите митинги, президентът попитал гостите в имението си Мар-а-Лаго дали би трябвало да направи освен това за контрола върху оръжията.

Вчера той подреди да бъдат направени правила за възбрана на приспособленията за преобразяване на полуавтоматични оръжия в автоматизирани. Като се изключи това обаче, е мъчно да се каже дали желанията му са съществени, когато декларира, че е отворен за по-строги инспекции на досиетата на купувачите на огнестрелно оръжие. Постоянството не е измежду запазените марки на Тръмп.

Но в случай че младежите, които канализират силата на този миг на яд, останат твърди, може освен да го накарат да работи, само че и да втвърдят решимостта на другите публични лица и претенденти на изборни длъжности. Ако оставим настрани ужасните всеобщи убийства в учебните заведения, там младежите по също толкоз ужасяващ метод ежедневно са изложени на риска от самия феномен на насилието с огнестрелни оръжия.

Миналия юни списание " Педиатрикс " написа, че всяка седмица от пукотевица умират приблизително по 25 деца на възраст 17 или под 17 години. В проучване от 2016 година на изданието " Америкън джърнъл ъв медсин " се показва, че в най-богатите страни в света взети дружно, които са общо към двайсет, смъртните случаи в Съединени американски щати от огнестрелно оръжие измежду деца на 14 или под 14 години съставляват 91 % от всички случаи.

Това, което споделят младите протестиращи в този момент е: свалете оръжието. Ние сме вашите деца.
Как би могъл някой да не чуе техните мъчителни гласове?

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР