Що се отнася до обаждания с молби от прокурори, тя

...
Що се отнася до обаждания с молби от прокурори, тя
Коментари Харесай

Проверката на „Хиполенд“ – по сигнал на МВР? Ексшефката на НАП призна, че под нейно ръководство Агенцията била бухалка

Що се отнася до позвънявания с молби от прокурори, тя отговори: „ Получавала съм доста постановления от прокуратурата и сме правили срещи с сътрудниците, с цел да уточним по какъв метод да противодействаме “, сбита бе Димитрова.

За новия шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов Димитрова страхливо разяснява, че не е работила директно с него, само че била обезпокоена от промяната на други експерти в организацията. Страхът на ексшeфката в действителност идва оттова, че Спецов е работил в партньорски служби за укриване на налози.

Иначе в изявлението на Димитрова доминираха отговори като: „ Не знам “ и „ Не мога да ви кажа “. Обмисляла дълго дали да се появи по малкия екран, само че в последна сметка решила да го направи, защото никой не схванал за какво в действителност била уволнена. Вероятно в този момент осъзнава каква неточност в действителност е била появяването й на телевизионния екран.

„ Анонсът на служебното държавно управление беше, че ще разчитат на специалисти, само че не мисля, че с мен се случи тъкмо това, защото аз съм експерт с опит от 27 години в данъчното. Никак не може да се каже, че съм политическо предопределение, по тази причина изненадата ми от решението да бъда освободена беше огромна “, отбрани се някогашният изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите. По думите й тя била известена само по телефона за решението да бъде отстранена от поста.

Припомняме, че Димитрова беше освободена от служба преди няколко дни от служебното държавно управление поради „ редовно несъблюдение на служебните отговорности “. За обществеността тя стана известна към хакерската атака против Национална агенция за приходите, при която изтекоха персоналните данни на милиони българи. Тогава шефката на Национална агенция за приходите не прекъсна отпуската си.

„ Това не е значимо, по никакъв метод не попречи на дейностите ми. За да извършвам функционалностите си, не е належащо безусловно да съм зад бюрото си. Бях в непрекъсната връзка с моите сътрудници и дружно сме взимали решенията “, повтори Димитрова, като посочи, че тогава не е била в София.

На въпрос дали е трябвало да поеме отговорност за невижданата офанзива, тя съобщи безочливо: „ Ако бях IT експерт с задоволителни знания да управлявам този бизнес, бих го направила, да. Никой не е застрахован от злонамерения предумисъл на незаконни хора. Доказват го пробивите на ФБР, „ Facebook “ и огромните банки “.

По думите й тя непрестанно изисквала отчети за сигурността на системите на Национална агенция за приходите, само че след теча на данни при инспекциите на ГДБОП и ДАНС били открити доста пропуски. Заради теча на данни пък били отстранени от служба двама ръководители на звена в Национална агенция за приходите, оправда се Димитрова.

Обществено неодобрение преди време провокира и новината, че Галя Димитрова е получила нарастване на заплатата с 10%. „ Този % на нарастване беше увеличена заплатата във всички администрации “, отбрани се тя.

Стана ясно също, че в Национална агенция за приходите на чиновниците са били раздадени бонуси на чиновниците. „ Възнаграждението има два детайла – съществена заплата и в допълнение възнаграждение. Така е написано “, изясни Димитрова.

Бившата шефка отхвърли да каже тя каква сума е получила като
бонус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР