Що се отнася до лечението на диабет тип 2, „разбира

...
Що се отнася до лечението на диабет тип 2, „разбира
Коментари Харесай

4 храни, които неочаквано покачват кръвната захар

Що се отнася до лекуването на диабет вид 2, „ несъмнено, че диабетиците би трябвало да заобикалят сладки питиета и подсладени храни “, сподели английският доктор Шарлот Нортън. Може обаче да не сте наясно, че има някои „ непредвидени “ храни, които могат да покачат равнищата на кръвната захар.

Например доктор Нортън показва киселото мляко с плодов усет като една от храните, които би трябвало да се заобикалят непременно.

Други храни, които би трябвало да се заобикалят изцяло, включват сушените плодове, белия самун и белия ориз.

„ Що се отнася до диабета, плодовете постоянно се схващат неправилно като нездравословни “, споделя Нортън.

Докато сушените плодове не са подобаващи за тези с висока кръвна захар, други типове плодове, да вземем за пример грозде, могат да бъдат „ отлични източници на фибри “.

„ Значението на фибрите в менюто е от голямо значение “, сподели тя. Тъй като приемът на фибри забавя процеса на храносмилане, той оказва помощ да се управляват равнищата на кръвната захар. Храни като фасул, броколи, авокадо и ябълки (да назовем единствено няколко) са отлични източници на фибри. "

„ Определено има храни, които бих предложила да ядете повече от други “, сподели тя. Това включва бяло месо или заместители на месо за тези, които би трябвало да заобикалят наситени и транс -мазнини.

" Въпреки че постоянно могат да бъдат подценени, зеленчуците са в основата на здравословното хранене. "

Те оферират освен отлични източници на витамини и минерали, само че и фибри, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР