Щитовидната жлеза е малък орган, който се намира в долната

...
Щитовидната жлеза е малък орган, който се намира в долната
Коментари Харесай

8 неща в дома ни, които убиват щитовидната жлеза и със сигурност ни разболяват

Щитовидната жлеза е дребен орган, който се намира в долната част на шията ни и има формата на пеперуда.
Въпреки дребния си размер, щитовидната жлеза играе извънредно значима роля във действието на всички системи на човешкото тяло, защото е виновна за метаболитните процеси, които протичат в него.
Ако в щитовидната жлеза настъпят някакви промени, това се отразява на работата на доста други органи на нашето тяло, което може доста да понижи качеството на живот заради развиването на разнообразни болести.
Натрупването на отрови и други нездравословни субстанции в организма е най-честата причина за проблеми с щитовидната жлеза. Разбира се, можете да намалите резултата на токсините, в случай че водите здравословен метод на живот.

Но въпреки това, в случай че постоянно употребявате тези домашен артикули, тогава никой здравословен метод на живот няма да помогне.
Защо? Тъй като голямо количество домашен почистващи препарати, битова химия и просто предмети, които ни заобикалят всекидневно, съдържат едни и същи отрови. И в случай че желаете в действителност да се грижите за здравето си, тогава е целесъобразно да намалите използването им до най-малко, в случай че не можете изцяло да ги изоставите. Това ще бъде различен сигурен метод да се предпазите от рисковете за пораждане на сходни проблеми.
Ето 8-те неща в дома ни, които убиват щитовидната жлеза:

1. Пестициди
Повече от едно научно изследване удостовери, че хората в контакт с пестициди имат по-голям късмет да развият заболяване на щитовидната жлеза.
Друго изследване потвърди, че и роднините на тези, които влизат в контакт с пестициди, са изложени на риск. Например съпругите на мъжете, които всекидневно се занимават с пестициди, са изложени на по-голям риск от развиване на болести на щитовидната жлеза, в сравнение с съпругите на мъжете в по-здравословни специалности.

Друго изследване ни предизвестява, че 60% от пестицидите, употребявани през днешния ден, предизвикват избрани промени във действието на щитовидната жлеза.
От това можем да заключим, че всички неизброими типове хербициди, противогъбични средства, инсектициди и всичко, което се пръска и полива върху посевите, е нездравословно за щитовидната жлеза в частност и за здравето ни като цяло.
2. Огнезащитни средства
Огнезащитните средства (или както ги назовават ​​още полибромодифенилови етери (PBDE)) също предизвикват промени в щитовидната жлеза.
Те се намират на телевизионните и компютърните екрани, както и в пълнежа на тапицираните мебели, килимите и други сходни движимости.

Нещо повече, резултатите на PBDE могат да причинят поведенчески проблеми, както и проблеми в развиването.
3. Пластмаси
пластмаси
Отдавна е известно, че пластмасата въобще не е добра за хората. Основната причина е антимонът, който е част от нея. Именно той се „ просмуква “ през пластмасовите опаковки и навлиза в тялото ни.
Наскоро учени от Копенхагенския университет (Дания) откриха антимон в сокове и плодови питиета, доставяни в пластмасови опаковки. Това, което изненада още повече учените, е, че равнището на този химикал е било 2,5 пъти по-високо от допустимото равнище за елементарната чешмяна вода!
Освен това беше разкрито, че някои фталати, които съставляват пластмасовите бутилки, също въздействат отрицателно върху работата на щитовидната жлеза.

4. Продукти с незалепващо покритие
Обикновено множеството артикули с незалепващо деяние съдържат съединения на перфлуороктанова киселина (PFOA). Това е химическо вещество, което се употребява при производството на тефлонови покрития, опаковки за храни и други предмети от бита, които непрекъснато използваме в всекидневието и не мислим за тяхната щета.
Освен това това химическо вещество има негативен резултат върху щитовидната ни жлеза. Затова е по-добре изцяло да се откажем от тяхната приложимост, с цел да се предпазим сигурно от вероятни болести.

5. Паста за зъби с триклозан
паста за зъби
Някои типове паста за зъби съдържат триклозан, който въздейства отрицателно върху работата на щитовидната жлеза, производството на естроген и тестостерон.
Триклозанът е извънредно рисково вещество, защото пречи на вярното произвеждане на хормони на щитовидната жлеза, като в същото време нарушава естественото действие на репродуктивната система и забавя метаболизма.

6. Антибактериални средства
Днес в света има взрив на антибактериални сапуни, салфетки, дезинфектанти и лосиони за кожа. Но даже те могат да съдържат триклозан, за който говорихме нагоре.
Защо е нужен там? Факт е, че самият триклозан работи като антибиотик, той е в положение да управлява разнообразни бактерии, които попадат върху кожата, ръцете, краката, зъбите, а също и върху други елементи на тялото.
Безспорно от това има изгода, само че в това време е нездравословно за други функционалности на нашето тяло (например за щитовидната жлеза). Лекуваме едното, осакатяваме другото, както се споделя.

7. Тежки метали
Повечето химикали, които използваме в всекидневието, съдържат несъмнено количество тежки метали, като да вземем за пример живак или олово. Те могат да доведат до развиване на автоимунни болести на щитовидната жлеза (болест на Хашимото или болест на Грейвс).
8. Соя
соя
Соевият протеин съдържа фитоестрогени, които могат да инхибират щитовидната пероксидаза.

Следователно, този артикул пречи на естественото действие на щитовидната жлеза, блокира способността на организма да употребява йод и точно по време на този развой желязото създава хормони.
Освен това соята през днешния ден в множеството случаи е генетично модифицирана (ГМО) и макар че към момента няма доказателства, се счита, че в дълготраен проект тя също може да бъде нездравословна за здравето.
Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР