Щетите в Карловско са огромни. Ще трябва да възстановим пострадалите

...
Щетите в Карловско са огромни. Ще трябва да възстановим пострадалите
Коментари Харесай

Кметът на Карлово: Трябва да възстановим пострадалите от потопа села

Щетите в Карловско са големи. Ще би трябвало да възстановим потърпевшите села. Това изясни пред NOVA News кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

" По моите предварителни планове, вредите са на стойност към 60 млн. лева Но може би ще се окажат повече. Скъсани са 7 моста на общински пътища и 11 моста в обитаемоте места. Разрушени са към 150 декара общински пътища ", уточни той.

Кметът изясни, че са потърпевши към 400 къщи в друга степен. Но за всички хора е открит заслон. Осигурени са храна и вода. Селата ще бъдат възобновени на три стадия, евентуално доникъде 2024г. дефинитивно. В началото на другата седмица, от община Карлово ще знаят, какъв брой фамилии имат потребност от краткотрайни жилища.

„ Дали е имало сеч, ще разберем когато завърши инспекцията, назначена от министъра на земеделието. Факт е, че когато обикаляхме засегнатите места, не видяхме „ гола ” сеч. Видяхме, че по-малките и по-големите реки над селата Богдан, Каравелово и Слатина, са излъскани до канара. Което значи, че всички шубраци и дървета са довлечени в селата ”, описа още кметът.

Кабаиванов посочи, че са поправени огромна част от коритата на реките, с цел да се предотвратят нови бедствия. Държавата ще финансира общината по няколко линии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР