Щети за най-малко 2 милиарда евро са били нанесени от

...
Щети за най-малко 2 милиарда евро са били нанесени от
Коментари Харесай

За над 2 милиарда евро са щетите от урагана в Северна Италия

Щети за минимум 2 милиарда евро са били нанесени от урагана, който порази Северна Италия, предава БНР. Статистика сочи, че за последните 10 години страната е понесла загуби от 14 милиарда евро поради аномалии в климата.

Според Националната конфедерация на селскостопанските производители Колдирети вредите, нанесени от урагана, връхлетял алпийската арка на Апениниския полуостров единствено в област Ломбардия са към 100 милиона евро, а в народен проект - към 2 милиарда евро. Конкретно за региона на Венеция, където бурята отнесе къмпинги и плажно съоръжение от влиятелни курорти като Бибионе и Йезоло, вредите към момента се пресмятат. На посещаване там е регионалният шеф на Венето Лука Дзая.

В този регион пострадаха и хора ударени от летящи предмети. Трима са към момента в болница от общо 50 души, измежду които 17 задгранични летовници от Германия, Австрия и Унгария. Бреговата защита там е съумяла да избави двама души на платноходка.

Само в границите на час и половина Гражданска отбрана в област Фриули-Венеция Джулия е получила над 2000 позвънявания за оказване на помощ от 120 общини.

В Трентино градушката и проливният дъжд образуваха свлачища, заради което бе затворен път, а няколко фамилии напуснаха краткотрайно жилищата си.

Управата на провинцията на Тренто изиска от държавното управление да бъде оповестено бедствено състояние.
Прогнозите за времето през идващите дни плануват аномалии вследствие на конфликти сред горещи и по-хладни въздушни маси, заради което е допустимо освен да има стихии, само че и в някои елементи на Алпите да вали сняг с леко намаление на температурите за северната половина от страната, до момента в който по останалите места сахарската горещина ще продължи. По време на древноримския празник Ферагосто, обвързван с християнския ден на Успение Богородично 15-и август, ще бъде още веднъж задух - от 36 градуса в Северна Италия до над 40 в централната и южна част на Ботуша.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР