Щедростта е на върха на пръста, на един клик разстояние,

...
Щедростта е на върха на пръста, на един клик разстояние,
Коментари Харесай

„Щедрият вторник“: Как да си изберем кауза, която да подкрепим?

Щедростта е на върха на пръста , на един клик разстояние, належащо е единствено човек да влезе в самодейността „ Щедрият вторник “ и да се включи в някоя идея. Това сподели в предаването „ Тази заран “ Елица Баракова, изпълнителен шеф на фондация „ BСause “.

„ Щедрият вторник “ е световно придвижване, което промотира дарителството и доброволчеството. Това е време за изявлението на признателност към донорите и за стартирането на нови дела. В България може да се каже, че ние може да благодарим на всички доброволци, които през вчерашния ден излязоха да ринат сняг. Благодарим и на всички тези, които са помагали безкористна на другите през цялата година “, изясни тя.

Официален сътрудник на световното придвижване за България е Фондация „ BCause “

Елица Баракова показа, че идеята им тази година в границите на „ Щедрият вторник “ е да се разшири дарителството в страната. Към самодейността у нас към този момент са се включили повече от 30 организации.

„ Посланието ни е да се подари за идея, която му е на сърце. Има организации, които не престават да набират средства и те имат потребност от донори. Не става дума за дамите потърпевши от принуждение или за децата от домовете за медико-социални грижи, а и за доста други дела “, уточни още тя.

Изпълнителен шеф на фондация „ BСause “ счита, че всеки човек, който влезе в уеб страницата на „ Щедрият вторник “, може да си избере самодейност (както национална, по този начин и международна) и да подари средства.

В целия свят милиони хора ще дарят от своите средства и време

„ Вторник е определен по този начин, че да е след Деня на благодарността в Съединени американски щати. Той се подрежда като известност след „ Черен петък “ и „ Кибер понеделник “. Във вторник се приказва за положителните каузи в името на обществото “, разясни Елица Баракова.

bTV е медиен сътрудник на самодейността „ Щедрият вторник “, ето за какво някои от лицата на малкия екран ще се включат в нея посредством кръводаряване и финансиране на разнообразни дела.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР