Ще затварят училища, ако не се спазват меркитеСлужебният кабинет в

...
Ще затварят училища, ако не се спазват меркитеСлужебният кабинет в
Коментари Харесай

МОН с приоритет учебната година да продължи максимално присъствено

Ще затварят учебни заведения, в случай че не се съблюдават ограниченията
Служебният кабинет в Министерството на образованието и науката показва доклад за свършеното през миналия мандат и ще разгласи целите си за новия длъжностен мандат.

Проф. Денков изясни, че от МОН са изготвили подробен лист на точки от доклада на активността, който ще бъде качен на уеб страницата на министерството. Министърът показа пред медии единствено 7 от тях.

„ Там, където имаме рискови зони и рискови възпитаници, рискът за отпадане от системата след образованието в електронна среда се усилва. Затова втората задача, която изпълнихме, беше да променим насоките за образование в електронна среда и да осигурим оптимално присъствено образование с най-малък риск за учители и възпитаници. Това изискваше консолидиране на осведомителните системи на Министерство на здравеопазването с нашите, с цел да можем да следим какво се случва”, изясни той.

Променен е и методът на пускане на механизма за приобщаване на децата, с цел да започва с един месец по-рано.

В региона на висшето обучение за първи път е призната Национална карта на висшето обучение. Документът дава цялостна информация за положението по райони и по професионални направление. Денков регистрира като триумф и готвените промени в Закона за висшето обучение. Те не стигнаха до Народното събрание, само че ще бъдат импортирани. Министърът изрази убеденост, че те ще бъдат прегледани и признати с приоритет.

Приоритетите на МОН през идващите три месеца ще бъдат главно три, сподели на брифинг министърът на образованието проф. Николай Денков.

Първо - продължение на образователната година с оптимално присъствено образование и надзор на обстановката от позиция на епидемиологичната конюнктура. В момента има гладко повишаване на случаите, което не е обезпокоително, сподели министърът. Но в случай че има внезапно повишаване на случаите, би трябвало да реагираме оптимално бързо, добави той и посочи, че при проблеми главно ще се затварят паралелки и випуски.

Вторият приоритет е подготовката на документите, свързани с кандидатстването по европейските планове и стратегии.

Третият приоритет е подготовката на бюджета за идната година и на обновената три годишна бюджетна рамка.

МОН ще затваря учебни заведения, в случай че не се съблюдават ограниченията, акцентира министърът на образованието.

Денков осведоми има ли инфектирани възпитаници и учители. Карантинираните учители са 0,71%, а учениците са 0,44%.

32% са имунизираните учители, а малко над 2% са имунизираните възпитаници.

Проф. Денков показа и нови попълнения в екипа на министерството. Освободена е проф. Нели Косева, с която ангажимента е била за 3 месеца и тя би трябвало да се върне в Българска академия на науките.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1532953553751935
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР