Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се

...
Ще започне ли най-страшната катастрофа на планетата? Това, което се
Коментари Харесай

Гигантските пукнатини в Африка вече поглъщат цели къщи, задава ли се най-страшната катастрофа на планетата?

Ще стартира ли най-страшната злополука на планетата? Това, което се случва сега в Кения, продължава да удостоверява и най-песимистичните прогнози на откривателите за разбъркването на Нубийската и Сомалийската тектоническа плоча, оповестява Блиц.

 

В тази, изстрадала доста, африканска страна, великански пукнатини се появяват една след друга в земята. В последните дни са се образували съществени геологически аномалии. Например, такива са се пояили на скатовете на хребетите Абердер и Елгейо, сред които в котловина живеят хиляди кенийци. Сега те би трябвало или незабавно да се изтеглят, или, в случай че няма такава опция, да продължат да живеят там в боязън, че ще пропаднат в земята. 

Както оповестяват медиите по света, бягството на хората в този регион може да се назова даже не евакуация, а излаз - дотолкоз пукнатините към този момент са застрашаващи популацията, тъй като към този момент могат да обхванат цели села. Най-страшното е, че доста от кенийците просто няма къде да отидат, само че и не могат да останат там, където са в този момент.

Опасните пукнатини порастват всеки ден, всяка нощ кенийците, които остават на заселените, към този момент, сектори, чуват ужасяващия тътнеж и гърмеж.

Люлеят се домове, по стените се появяват многочислени пукнатити, а по-старите постройки просто рухват.

Прогнозата на специалистите е още по-страшна. Те предизвестяват, че това, което се случва сега, може да е единствено началото на пагубна злополука. 

Според тях придвижването на такива колосални, тектонически плочи води освен до появяването на великански разломи, само че и до събуждането на спящи и даже до появяването на нови вулкани. 

А това към този момент действително заплашва да се трансформира в международна злополука, следствията от която ще изпитат освен кенийците, даже освен африканците, само че всички поданици на планетата ни!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР