Ще започна с искане на отвод на шестте членове на

...
Ще започна с искане на отвод на шестте членове на
Коментари Харесай

Гешев поиска отвод на шестимата членове на ВСС, поискали неговото освобождаване, те отказаха

Ще стартира с искане на отказ на шестте членове на Висш съдебен съвет, които са внесли настояването за предварителното освобождение на основния прокурор.


В случай, че същите не си създадат отказ с процедурите на Висш съдебен съвет, смятам че по този въпрос би трябвало да се произнесе Комисията за попречване на спор на ползи към Висш съдебен съвет с оглед определяне на обективността и непредубедеността на шестте члена на Висш съдебен съвет.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев при започване на съвещанието на Висш съдебен съвет. В днешното съвещание първа точка е изговаряне по редовността и допустимостта на предлагането от членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Гешев за тежко нарушение на служебните отговорности, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Гешев изиска да бъде показан от юрист Радостина Томова по време на разглеждането на първата точка от дневния ред на съвещанието на Висш съдебен съвет.

“Смятам, че избрани лица, които са част от правосъдната власт и са извънредно лимитирани, а може би вероятно и във Висш съдебен съвет, се пробват да трансфорат правовата страна в дрипава риза. Ще направя всичко допустимо в полза на българските жители и на правосъдната власт това да не се случи. Тези 6 индивида нямат не юридическо право да вземат участие в тази процедура, те нямат морално право да вземат участие в тази процедура ”, добави основният прокурор.

Гешев уточни, че членовете на Висш съдебен съвет би трябвало да решат дали основанията в елементи би трябвало да бъдат прегледани в намерено или закрито съвещание.

Крум Зарков пък отвърна: “Времето на закритото свърши. ”

От шестимата внесли искане за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Йордан Стоев, Георги Кузманов и Калина Чапкънова отхвърлиха да създадат отказ. Към момента Огнян Дамянов към момента не е изразил мнение.

Очаквайте детайлности./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР