Ще закрие ли финансовият министър Асен Василев дирекция Съдебна защита,

...
Ще закрие ли финансовият министър Асен Василев дирекция Съдебна защита,
Коментари Харесай

Добрев: Дирекцията на МФ за арбитражите няма загубено дело. Асен Василев иска да я закрие, ще го спрем

Ще закрие ли финансовият министър Асен Василев дирекция " Съдебна отбрана ", за какво той твърди, че мястото ѝ е в правосъдното ведомство и какво се крие зад този четвърти опит за пренасяне на дирекцията? Tribune.bg беседва с народния представител и някогашен министър на стопанската система, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Г-н Добрев, прави се следващ опит дирекция „ Съдебна отбрана ” да се трансферира от финансовото министерство /МФ/ към правосъдното?

С безусловно неразбираеми претекстове, за 20 години тази дирекция  няма изгубено дело. Как по-добре можеш да се оправиш от това? Може би задачата е да се изгубят в този момент делата!

Асен Василев желае да я закрие, а правосъдното ведомство да открие нова дирекция?  

И по тази причина ще ги спрем. Ето към този момент внесохме проекторешение в деловодството на Народното събрание през вчерашния ден с сътрудници от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Разговарях с сътрудниците от „ Възраждане ” и Българска социалистическа партия, те също ще ни поддържат.

Въпросът е Вашите сътрудници от ГЕРБ дали ще Ви поддържат?

Повече от 20 души от нашата група ГЕРБ-СДС са се подписали на предлагането за оставане на дирекцията в МФ. На първа страница на предлагането, което внесох през вчерашния ден, се виждат единствено подписите на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи, само че директно след тях са се разписали повече от 20 сътрудници от нашата група.

Какви каузи се водят против страната сега?

Едното е от ЧЕЗ за 1.1 милиарда евро.

Другото може би е на ЕВН?

Не, с ЕВН и Енерго Про делата завършиха. България ги завоюва и ние не им изискуем нищо.

Това е огромен триумф!

Ето тази дирекция в Министерстото на финансите завоюва тези две каузи. И в този момент върви делото с ЧЕЗ и нашите опасения са, че това се прави в ущръб на националния интерес.

Трите ЕРП-та избраха да водят тежък арбитраж против нас и се обърнаха към ICSID - Международния център за споразумяване на капиталови разногласия към Световна
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР