„Ще загубят и те човешки животи, ще има и икономическа

...
„Ще загубят и те човешки животи, ще има и икономическа
Коментари Харесай

Финансист прогнозира „нечувана изолация” за Русия: И гвоздей няма да може да изнася

„ Ще изгубят и те човешки животи, ще има и икономическа съсипия, само че преди нея поставям непоправимата морална вреда “, съобщи той пред Нова телевизия.

Той изясни, че досега Брутният вътрешен продукт на Русия е 1 трилион и половина $.

„ Ще настъпи мощна криза, която съгласно мен стартира предходната седмица. Тя ще бъде в размер на стотици милиарди годишно и то години напред. Вместо Русия да бъде просперираща и съвременна, ще се върне извънредно обратно и доста в страни “, счита Василев.

Той напомни, че за броени дни рублата е изгубила една трета от цената. Освен това цялото финансово благосъстояние на съветската нация на финансовите пазари се е „ изпарило до нула за дни “.

„ Най-голямата съветска банка беше ударена за 1 ден. Стойността на акциите й на интернационалните пазари паднаха с 1000 пъти. Това не го бях виждал. Поделенията й в Европа банкрутираха за 2 дни. На нефтените и газовите компании акциите им паднаха 100 пъти за 2 дни “, добави Николай Василев.

„ Икономическата злополука ще бъде нечувана – банките ги приключихме, самолетните компании – също. Лизингодателите си прибират самолетите, няма да има интернационалните полети. Целият импорт и експорт ще бъде спрян за броени дни. И пирон няма да може да изнася. Трябва да забравим за непознати вложения за години напред “, разяснява финансистът.

Относно България, Василев предвижда, че до 1-2 години междинната заплата в страната ще е близо 1000 $. А в София е и сега над 1000 $.

„ Има доста неща, за които поддържам интензивно сегашните управляващи”, сподели Василев и изреди – съкращенията в държавната администрация, промяната в университетите, напъните за Северна Македония, желанията за понижаване на корупцията.

„ Продължаваме да не знаем къде са 9-те милиарда, изхарчени през декември “, разяснява още Николай Василев. По отношение на цените на горивата, той съобщи, че това е пазар.

„ Много е неприятно, само че от такава инфлация от 10% не се умира. Най-добре е да спре войната и да си дойдат нещата по местата”, сподели Василев. Според него е допустимо бензинът да трансферира 3 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР