Ще забият ли Metallica в Пловдив през лятото на 2022

...
Ще забият ли Metallica в Пловдив през лятото на 2022
Коментари Харесай

Metallica идват в Пловдив през 2022 г.?

Ще забият ли Metallica в Пловдив през лятото на 2022 година? Този въпрос не дава сън и покой към този момент няколко дни на върлите им почитатели в града под тепетата и България, които в действителност са внушително число.

Причината за разбунването на духовете са оповестените дати за европейско турне на хеви метъл класиците през юни и юли следващата година. При такава вест, която се появява през няколко години, металягите стартират отначало да мечтаят и да се надявт още по-силно, поради разочарованието им от последния път, когато бандата се е вихрила из Европа, само че е пропуснала България в проектите си или най-малко не се е схванала с родните уредници.

Metallica към този момент са хедлайнери в няколко европейски рок фестивала следващата година, в това число на Hellfest във Франция, който ще бъде седмица и ще показа на рокаджиите над 350 групи.

Вече са оповестени и промотирани дати за разбиващи фестивали В Дания на 15 юни, в Нидерландия на 17 юни, в Италия за 19 юни, в Чехия на 22 юни, във Франция на 26 юни, в Белгия на 1 юли, в Испания на 6 юли и Португалия на 8 юли. " Колко прелестно ще бъде и Пловдив да се появи на картата с дестинации, където Metallica ще мачка! ", мечтаят си почитателите в града под тепетата.

Шансове има и очакванията не би трябвало да умират, споделя гласът на фестивалната рок просвета в България.

Засега описът с европейски страни свършва до 8 юли. На формалния уебсайт на бандата, с която са израснали и не престават да порастват генерации, написа, че описът ще се добавя, което укрепва съспенса.

Пловдив може да предложи сцена за Metallica и то доста подобаваща – и като място, и като аудитория, и като дати. От 21 до 23 юли 2022 година на Гребната база ще се състои следващото издание на Hills Of Rock – фестивалът, който се трансформира в рок събитието на България. Той бе отсрочен два пъти поради пандемията, само че какъв по-подходящ миг за страховит реванш към почитателите на твърдия саунд. Ако навръх тези дати Metallica ще вземат участие другаде, напълно умерено могат да свирят в града под тепетата в различен ден, който ще се запомни в историята. И това не е невероятно. Както към този момент бе оповестено, Manowar ще свирят на Гребната база на 4 юли следващата година, не напълно като част от фестивала, само че пък като негов първороден наследник, т.е. във формата “Hills Exclusive”. В този формат видяхме Iron Maiden и резултатът бе безапелационен – 50 000 души куфяха със своите любимци.

Историята помни визитите на Metallica в България, които за момента са три. Най-запомнящото се, несъмнено, е първото – на 11 юни 1999 година, в града под тепетата. От тогава до момента са минали 22 години, а споменът е свеж и звучи в главите на всички. През 2008 година бандата изкърти стадион „ Васил Левски “ в София, а две години по-късно още веднъж се върна на същата сцена за разбиващо шоу на BIG4 – Metallica, Megadeth, Antrax & Slayer.

Вече 11 години групата не е стъпвала в България и неналичието си персонални. Пловдив ги чака и ще ги посрещне уместно, в случай че има този късмет. Гребната база ще побере и над 70 000 души, в случай че се постанова, стига Metallica да забие там.

Все още визитата на хеви метъл бандата е единствено в шушукането сред почитателите и в областта на положителните пожелания, само че късмет има. Може би към този момент се водят договаряния. Кой знае!?

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР