Ще взема участие в Комисията по транспорт като титуляр и

...
Ще взема участие в Комисията по транспорт като титуляр и
Коментари Харесай

Петър Витанов: Тимерманс трябва да бъде председател на ЕК

Ще взема присъединяване в Комисията по превоз като титуляр и комисията ЛИБЕ - Комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи като заместител. Имаме хора в много комисии от нашата делегация.

Това съобщи евродепутатът от „ Българска социалистическа партия за България ” Петър Витанов пред Българска национална телевизия. По думите му той има опцията да употребява опита на всички някогашни ръководители на делегацията и не се усеща самичък на управителната позиция. Витанов посочи, че направленията на работата в Екологичен потенциал са две – националният интерес от едната страна и партийният - от друга. 

„ По отношение на превоза – хубаво е, че повече българи имат опция да бъдат в тези комисии. Това значи по-широко посланичество, а секторът образува доста огромна част от брутния вътрешен артикул. Не можем да си позволим българските превозвачи да бъдат ощетени. Имаме тактика за деяние, имаме по-добра настройка в Европейския парламент, ще има нов ръководител на Европейска комисия и нови координатори, което дава вероятност за смяна на мнението ”, разяснява още Петър Витанов.

По мотив избора на ръководител на Европейската комисия, Витанов съобщи: „ Такъв случай до момента Европейският съюз не познава – това е „ цугцванг ”, тъй като не виждам потребен ход. Обединява ни разбирането, че би трябвало да вървим към избор на ръководител на Комисията, което е може би най-важният пост в Европа -избор от шпиц-кандидатите, защото това е гласувано в Екологичен потенциал още в границите на предходния мандат и тези претенденти може би способстваха и за по-високата изборна интензивност в Европа – не за България. Европа има потребност от по-социално измерение, от друга тенденция. Социалният детайл като че ли отсъства ”. 

 „ Безусловно това е нашата цел – социалист, Франс Тимерманс, да бъде ръководител на Европейска комисия ”, заключи Витанов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР