Ще води отбора още в европейските квалификации през този месецИлиан

...
Ще води отбора още в европейските квалификации през този месецИлиан
Коментари Харесай

Илиан Илиев пое националния отбор

Ще води тима още в европейските квалификации през този месец

Илиан Илиев бе показан публично като селекционер на националния тим по футбол.

Наставникът на Черно море ще води националите още в европейските квалификации против Унгария и Сърбия в средата на този месец.

Илиев заменя Младен Кърстаич, който бе освободен поради неубедителни резултати.

Помощници на новия селекционер ще бъдат Петър Костадинов и Георги Донков, треньор на вратарите - Здравко Здравков, Ясен Любенов - кондиционен треньор и Атанас Рибарски - анализатор.

" Дълго мислих за това предложение. Трудно се напуща тази зона на комфорт, която сме си построили във Врана. В подобен сложен миг, в който се намира националният тим, аз съм задължен да пристигна да опитам да оказа помощ ", стартира Илиев.

" Сигурен съм, че играчите имат по-големи благоприятни условия. Излизат с терзание да играят и това би трябвало да го променим. Трябва да им дадем самочувствие и да играем по-правилно тактически. В началото на идната година имаме единствено контролни срещи, тъй че няма да е чак толкоз съвместяваното на двете длъжности. Георги Донков ще бъде непрекъснато тук в София, тъй че ще има постоянно човек в щаба ". 

" Първата ни цел е да подобрим настроението. Най-добре е да побеждаваме или най-малко да не губим. Трябва да играем вярно тактически, с цел да се противопоставим на два мощни тима със жанр. След това за Лигата на нациите би трябвало да се опитаме да се класираме в по-горната група. Когато излизаш да играеш футбол, а по-късно идва триумфа и резултата. Аз постоянно съм бил подобен, че изпитвам наслаждение от това, което върша. В момента, когато видя, че не ми е мястото тук, няма да заставам. Това не значи, че ще се отхвърли при първия крах ", съобщи още новия селекционер.

" Ще желаеме да стесним кръга от футболисти до двадесет и няколко. Естествено, в случай че някой покаже огромно развиване ще получи късмет. Не сме страна с неограничени благоприятни условия, не че нямаме гении, само че ни би трябвало може би повече самочувствие. Няма да взимаме единствено млади, би трябвало да има и опитни, които да оказват помощ в прехода. Трябва да повярват, че не сме по-лоши от част от тимовете, които не успяхме да победим ".

" Всеки, който се чувств

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР