Ще видите подобрения в подсилената реалност, 3D приложенията, гласовите функции

...
Ще видите подобрения в подсилената реалност, 3D приложенията, гласовите функции
Коментари Харесай

Windows 10 Fall Creators Update – кои са новите творчески опции?

Ще видите усъвършенствания в подсилената действителност, 3D приложенията, гласовите функционалности и други

Смесената действителност е огромният залог, който Microsoft направи в новата си платформа

Windows 10  Fall Creators Update излезе преди няколко дни и съставлява това, което всяко едно продължение желае да е: по-голямо, по-добро и по-амбициозно от предшественика си. Ъпдейтът ще пристигна на стадии, които започнаха от предишния вторник и включват усъвършенствания и новости, свързани с подсилената действителност, креативните 3D приложения, браузъра Edge, по-дългия живот на батерията (когато приказваме за мобилни устройства) и даже гласовите функционалности.

Откъде стартира занимателната част: Story Remix, Mixed Reality Viewer и Paint 3D

Можем да стартираме с огромния
залог, който Microsoft направи за новите платформи, като този за смесената действителност. Тук обаче стоят и най-големите въпросителни. Нека вместо това поговорим за трите най-впечатляващи триумфа, които идват с есенния ъпдейт: Photos (Story remix), Mixed Reality Viewer и новият инструмент – “магическата пръчка”, в Paint 3D. Това трио е същинско благосъстояние от благоприятни условия.

Приложението за фотоси продължава да бъде отличен базов фоторедактор, само че оттук нататък би трябвало да изберете: Искате ли дадена фотография да бъде част от снимково или видео слайдшоу посредством Story Remix, като можете да му добавите музика, преходи и даже 3D обекти? Ще работи ли по-добре като текстура за някой 3D обект в Paint 3D? Няма ли този 3D обект да наподобява супер, бидейки положен върху аспект от действителния свят, с помощта на Mixed Reality Viewer – и след това отново посредством него да го запишете като нова фотография?

Story Remix: Как да обърнем своите фотоси в слайдшоу

Скоро откакто Microsoft сподели по какъв начин топка за футбол се трансформира в експлодиращ метеор, Story Remix се трансформира в най-харесваното приложение, което идва с Fall Creators Update (FCU). Само че то не е приложение; вместо това Story Remix е един тип различен път вътре във Photos. Чрез Story Remix можете да вземете селекция от фотоси и/или видеоклипове и да създадете албум или да ги трансформирате в алгоритмично-генериран филм или просто да добавите елементарно занимателни 3D резултати.



Някои разлики обаче сред остарелия и новия Photos се усещат малко “насилени”. Вашите фотоси към този момент ще се съхраняват в раздел “Колекция”, който би трябвало да се индексира, когато се отваря за първи път. Веднъж откакто сте го отворили, можете да изберете фотоси, с цел да създадете албум или да натиснете “Story Remix”, с цел да извършите видео ремикс, автоматизирано включвайки определените детайли и като добавите малко музика и превключвания.

Video Project е мястото, където поемате контрола, реаранжирайки нещата както вие желаете и добавяйки преходи сред другите подиуми в клиповете, музика и към този момент упоменатите 3D анимации.

Като цяло анимациите не са комплицирани, както Microsoft сподели по-рано, и по тази причина прибавянето на резултати като нормално осветяване, лазерни светлини или портали е занимателна екстра, изключително за деца. Има обаче и измама: Microsoft може да даде достъп до новите 3D резултати единствено на клиенти на Office 365.

„ Магическата селекция “ на Paint 3D е това, което чакахме

С FCU идва и една забележителна смяна за Paint 3D – така наречен „ Magic Select ”, инструмент, който сходно на магическата пръчка на Photoshop, може да редактира елементи от дадена фотография по подобен метод, че по-късно фотографията да наподобява по този начин, като че ли тези елементи в никакъв случай не са били там. Magic Select „ отстранява “ определен от потребителя обект от дадена сцена, като интелигентно наблюдава неговите контури и ги изрязва. След това благодарение на логаритъм, който проучва заобикалящата очертанията среда, се запълва основаната дупка.



Разбира се, резултатите варират. Понякога отстранената селекция оставя очертанията на „ фантом “ или изчисленията на логаритъма при запълването на бекграунда основават чудноват заряд. Що се касае до изрязаните изображения, те са по-скоро с положително качество и можете да ги приложите върху друга фотография или да ги преобразувате в “texture map” за някой от 3D обектите в Paint 3D.

Mixed Reality Viewer е името на подсилената действителност на Windows 10

Без значение дали приказваме за augmented bitmoji-тата на Snapcha или анимираните лицеви филтри на Instagram, така наречен „ подсилена действителност “ (augmented reality) е настоящият „ гребен на вълната “ и Mixed Rality Viewer е опитът на Microsoft да скочи право на този гребен. За страдание, все още MRV не е мобилно приложение и изисква таблет или преносим компютър на Windows с камера, с цел да наложите единствено един 3D обект върху действителния свят. Големите преимущества на MRV се състоят най-много в това, че е по-скоро хъб за други приложения. Той се отваря посредством Model View, който просто зарежда бавно-въртящ се празен модел, върху който да работите, когато решите какво ще вършиме. Моделът може да се редактира посредством Paint 3D или да го замените с различен Remix 3D модел посредством връзките в горната част на екрана.



Натискането на раздела за Mixed Reality води до активиране на външната камера, където можете да завъртате, оразмерявате и поставите модела в дадена сцена. Приложението автоматизирано наглася вкарания модел по отношение на обектите от действителния свят, които камерата вижда и по този метод придава повече достоверност на цялата сцена.

Един от по-общите проблеми, освен на MRV, а и на всички новости, които Microsoft внася в Windows 10, е най-много това, че компанията не отделя задоволително време за по-подробно пояснение на опциите на новите приложения и Fall Creators Update, за жалост, не е изключение, разясняват експерти от СофтУни.

„ My People “ прибавя обществен детайл в Windows 10

На много хора им е мъчно да изкарат даже един ден, без да се отбележат отнякъде – било то с другари, или със фамилията. Точно за този вид хора Microsoft вкарва опцията “My People ”, която слага иконки за до трима души в таскбара. Кликайки на иконките, би трябвало да изберете един от два метода за връзка с тях – Skype или Mail – както и тяхната People контактна карта. Настройката обаче е малко сложна, а резултатът – занимателна емотиконка, която изскача на таскбара, когато някой от тези другари ги изпрати – малко стеснен.



Към този миг My People е забавна екстра, само че без действително практическо приложение. Из нета витаят оферти, че с времето Microsoft ще се опита да сътвори приложение, което да сплотява в едно всичките ви контакти от други обществени мрежи и приложения, само че към този момент това са единствено клюки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР