“Ще видим тежък сблъсък в България. Едно нещо е повече

...
“Ще видим тежък сблъсък в България. Едно нещо е повече
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Радев се отметна за изборите, агент на ДС постави под съмнение датата

“Ще забележим тежък конфликт в България. Едно нещо е повече от ясно - от една страна е хубаво да има съвещания, само че това са първите от 4 години. Президентът не си отвори вратите за никой и за нищо. На един държавен глава не му отива да каже нещо и по-късно да се отметне. Когато Радев уточни дата 28 март - шефът на неговия стратегически съвет я анулира, сътрудникът на Държавна сигурност под прякор ”Майстора ” сложи под подозрение датата на изборите ”. Това съобщи четвъртият президент на България Росен Плевнелиев.
Плевнелиев добави пред bTV, че тази стихия, която следва, ще реши всичко. По думите му, тя ще даде отговор дали България ще влезе в еврозоната, или не, дали Радев ще има втори мандат и дали Борисов ще нов мандат.

Бившият президент уточни още, че той като държавен глава постоянно е правел съвещания. “Дори за Волен Сидеров, вратата не е била затваряна. Ние сме в непредсказуема среда, не можем да кажем по какъв начин ще се развие вирусът през март. Но от друга позиция сякаш е повече от ясно предвид на това, че идват повече ваксини, предвид на машинното гласоподаване. Струва ми се, че може да се избере една междинна дата - сред март и май, може би април ", уточни още Плевнелиев.

По думите му датата на парламентарните избори би трябвало да бъде планувана след необятни съвещания с политическите сили. Според него през април би било най-подходящо да се организира вотът.

България се оправя изненадващо добре с ръководството на Коронавирус рецесията, съобщи още президентът на страната ни от 2012 до 2017 година Той изясни, че в диалог с шефа на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е разискал над 200 страни и двамата са били на мнение, че България сполучливо се оправя със обстановката на фона на световната рецесия.

Той счита, че има и неща, които могат да се подобрят. Той даде образец, че хората имат ниско доверие в институциите, а с цел да има смяна - би трябвало да има господство на закона, не на ползите.

„ Трябва да си дадем сметка, че българската здравна система остана нереформирана и в този момент виждаме резултатите от това. Колко министри се смениха? Но към момента тази система не е тази, която, ние като жители, желаеме да имаме “, сподели Плевнелиев.

Според него посредством въвеждането на електронна здравна карта административната тежест в системата ще се облекчи и резултатите ще се подобрят.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР