Ще ви срещнем с автора на символа на Българското европредседателство

...
Ще ви срещнем с автора на символа на Българското европредседателство
Коментари Харесай

Кой е авторът на логото на Българското европредседателство

Ще ви срещнем с създателя на признака на Българското европредседателство - Кирилицата, вплетена в шевица. Логото към този момент стои върху всички дарове и даже най-малките предмети свързани със събитието.

Боряна Черганова ни среща с художника Тодор Ангелиев.

Символът на България в Българското европредседателство към този момент посреща високопоставените посетители на всички основни места. Логото към този момент стои върху всички дарове и даже най-малките предмети, свързани с огромното събитие за страната ни. Неговият създател е Тодор Ангелиев. Неговият вид беше определен с конкурс измежду десетки други оферти.

Тодор Ангелиев приключва Художествената академия в Пловдив. С особена невзискателност приказва за приноса си към признака на България в Европредседателството, тъй като негови непокътнати знаци има над 100 в цяла Европа и даже в Америка.
Тодор Ангелиев - дизайнер: Създаването на едно лого е един развой подобен, който, нали от време на време концепцията може да ти пристигна незабавно, от време на време може и цяла година да го мислиш и отново да не стане. Прави се с молив и с мисъл, би трябвало в драскането концепцията би трябвало да се роди първо на лист, нали. Компютърът е финален стадий въпреки всичко, би трябвало да го направиш годно за потребление.
Въображение и възприятие за мярка са нужни за основаването на едно лого, което да показва и отличава. Трябва му и време, с цел да оживее и да се наложи.
Тодор Ангелиев - дизайнер: Исках да сложа кирилицата наложително като детайл, тъй като съгласно мен това е най-българското нещо, което ни отличава в Европа. Дори в еврото го има към този момент. Исках и нещо друго, напълно българско да влезе. Успях с тия две точки да стане като шевица и мисля, че се получи.
Логото е като късия роман. Трябва да те грабне и без предисловия да те заведе на точното място.
Тодор Ангелиев - дизайнер: Логото би трябвало да е просто, по тази причина се споделя лого, знак с минимум неща да демонстрира най-вече. Колкото можеш да махнеш от него. Ако можеше без тези две точки, нямаше да ги сложа. Но не можеше, по тази причина ги сложих. Идеята ми беше да бъде доста добре разпознаваемо като български знак и мисля, че се получи. Където и да го видите това лого, даже в Брюксел, на летището във Франкфурт или където и да е. В Америка даже да го видите, ще усетите, че е нещо българско.
Логото, което ти си направил, ще бъде на всички места и то към този момент е на всички места, по какъв начин го възприемаш, вървешком по улиците, това ли е, което си представяше?
Тодор Ангелиев - дизайнер: Ако би трябвало да съм почтен, не тъкмо това. Никъде не го видях обикновено ситуиран на билборд. Но това си е съгласно мен, по този начин са решили сътрудниците, по този начин го разпределят, само че аз не съм виждал два идентични билборда всичките са разнообразни, със синьо със жълто го видях, където на никое място не сме го задали да се употребява по този начин.
След триумфа на логото Тодор продължава да създава знаци и да облича в облици приказни герои като илюстратор на детски книжки. Той рисува еднообразно добре и със струните на китарата, тъй като музиката е другата му огромна обич.
Тодор Ангелиев: Като дете постоянно съм желал да имам такива декове, усилватели, нямах опция, родителите ми купиха един касетофон в десети клас за рождения ден. В 11 клас ми купиха за рождения ден една китара и от там почнах и да дрънча по малко и към този момент като можех да си разреша към този момент такива неща почнах да ги групирам. Имам над 100. Гледам да са специфични, не групирам по този начин изобщо. Това ми е заниманието, имам проблем с дамата, това е.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР