Ще ви разкажем една история, която, според нас, всеки човек

...
Ще ви разкажем една история, която, според нас, всеки човек
Коментари Харесай

Хората от ресторанта гледали с нескрито отвращение, но синът напълно владеел емоциите си

Ще ви разкажем една история, която, съгласно нас, всеки човек би трябвало да прочете. Тя е за човешкото, което всички ние сме длъжни да носим в себе си, за уважението и почитта и за силата на обичта към едни от най-важните хора в живота ни: нашите родители.
Един мъж решил да заведе татко си в изтънчен ресторант, с цел да го нахрани с вкусна вечеря. Бащата обаче бил доста възрастен и безсилен, едвам ходел, едвам си служел с приборите и до момента в който се хранил, хапки падали от устата му върху ризата и панталоните му. Хората в заведението почнали да се обръщат и да се възмущават от гледката, синът обаче не им обръщал внимание и запазвал цялостно хладнокръвие.

Когато завършили с храненето, синът деликатно завел баща си в тоалетната, почистил облеклата му, измил го,
внимателно сресал посребрелите му коси и му оказал помощ да си постави очилата.
Когато се върнали назад на масата си, на всички места се чувало шептене за това по какъв начин може да се предизвиква такава панорама на присъстващите и да им скапва апетита.
Синът не обърнал внимание и повикал сервитьора, с цел да заплати сметката.
Когато той и татко му понечили да си потеглят, един от посетителите се втурнал към тях и извикал, че са не запомнили нещо.

Синът ревизирал джобовете си и учудено споделил, че нищо не са не запомнили и че всичките им движимости и пари са в тях. Тогава индивидът споделил, че това, което са оставили, е напълно друго: а точно скъп урок за всеки наследник и щерка в ресторанта, както и вяра за всеки родител.
Този път хората в салона замълчали засрамено и всички се замислили за това по какъв начин е допустимо в действителност да осъждат просто един татко и един наследник, които са решили да си подарят една хубава вечер.
Тази история е поука за всички нас.
Защото всички ние сме нечии синове и дъщери.

И дай Боже, ние също имаме или ще имаме свои такива. И би трябвало да запомним, че грижата за родителите е извънредно значима както за тях самите, по този начин и за нас. Защото това е отплатата, която им изискуем за всички години неспирна грижа от тяхна страна. Те заслужават нашите любов и почитание.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР