Ще ви разкажа един разговор между мен и вас, обясни

...
Ще ви разкажа един разговор между мен и вас, обясни
Коментари Харесай

Кирил Петков казал на Караджов: Не искам, ако падне кабинета, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите

Ще ви опиша един диалог сред мен и вас, изясни Караджов, към Кирил Петков. С очите виждам българските жители и Вас. В кабинета ми един път ми казахте - виж искаш ли да ти кажа за какво желаеме да има инспекции от Народно събрание за заплащанията то ТРП. Не е тъй като не ти имаме вяра, ми сподели ти тогава.

Ние не имаме вяра, че ти ще откраднеш пари. Но не желая, в случай че падне кабинета, оня в отсрещната постройка да се разплаща с компаниите. Ето това е истината за вашия прославен надзор и вашата прословута корупция в Министерство на регионалното развитие. Ето по тази причина бе този спектакъл пред Народно събрание. Да има надзор, да влизаме в зала - тъй като ви е боязън от длъжностен кабинет ли? Да не би вас да ви е боязън от длъжностен кабинет?!

Не смятах да взимам думата, до момента в който не чух да се приказват неистини от премиера. И тъй като две седмици чувам неистини по мой адрес, си нося директория с документи. Петков и Василев изсипаха мръсотия без да съм заслужил. За всяка неистина през днешния ден съм си донесъл документ, с цел да и отговоря.

Трогателният роман за поръчките, за дупките и по какъв начин видите ли той министър председателят желал 100 % тежест и най-ниска цена, с цел да няма място за манипулиция. Казах ви да го въведете със закон. Дайте разпореждане да я въведем тази прелестна концепция. Като ме гледате пред очите ще излъжете ли народните представители, които са ви избрали тука.

Няма да изяснявам за какво в едни поръчки с 230 разнообразни действия с 230 единични цени. Всеки, който има знания по Закон за обществените поръчки ще ме разбере от първа дума. Защо тази прелестна концепция не я бетонирахме с разпореждане на Министерски съвет. Защо да не важи за всички министерства, за Агенция Митници, за Национална агенция за приходите? Няма конструкция, която да е заложила на най-ниска цена за критерии за избор. При множеството от тях цената има даже по-малка тежест от качествената оценка. Къде е тази праволинейност в този момент.

МВР- 50 на 50 - оценяваме доставка на съоръжение за 15 млн. лв.. Кое е качеството, което оценявате?! Вие сте високата каса, а ние сме нисшата. По-нисшите същества постоянно са крадливите. В МО имате надграждане на електронната система и го оценявате със 60 %, а цената 40. А на мен ми се сърдите за противоположното. Извадил съм над 50 такива образеца.

Агенция Митница има пет поръчки, при което качеството 60 %, а цената 40 %. Как оценявате качеството на пълнене на дупки? И накрай за НАП- има една невероятна поръчка за услуги за 7 млн. лв. - 50 % качество и цена. Как авансово мерите качеството на ксерокопирните услуги. Как оценявате качеството, а при дупките можете.

Двойният стандарт е този, който постави кол в колелото на обединението. Отношението ви към трето качество хора към Има Такъв Народ докара до раздор.

“Лъжите не престават. Продължаваме лъжата кой желал да се заплащат 3.9 млрд.лева. Имаме документи по този въпрос. Чували сте всички, че това съм аз. Нали гласувахме в зала… Обаче все пак Гьобелс споделя една неистина да се повтаря 100 пъти и ще стане истина. С високо вдигнато чело споделям - колкото и пъти да се изрече една неистина, тя ще си остане просто една неистина и няма никакво значение какъв брой пъти ще бъде продадена на хората.

Всички си спомняте, че тук в Народно събрание се взе решението за 2.4 милиарда от тази сума. (...) На 10 септември предходната година тук в тази зала вицепремиерът, който тогава е длъжностен министър на финансите, предлага “преди да бъдат прекъснати договорите за настоящи поправки, да бъдат анексирани и бюджетът да разплати нелегално предоставени те поправки по тях”. В него не написа за надзор. Не написа за каквато и да е инспекция от междуведомствена комисия, както бях предложил. Онзи ден ви видях бодро да разказвате за съществени поправки под прикритие на настоящи поправки. Не ги ли видяхте на 10 септември, когато искахте да похарчите 1.3 милиарда без никакъв надзор? Незаконните градежи не ги ли видяхте?”, съобщи районният министър.

“Мнозина от вас бяха депутати в оня парламент и си спомнят абсурда с аромат на корупция. Задават медиите въпроса - към този момент не е ясно какво накара Василев и Комитова да преобърнат мнението си на 180 градуса. Корупцията си е корупция постоянно. Няма значение от кого се прави и не знам дали същото важи за Политическа партия и вас, само че в случай че някой прокарва ползите на пътностроителните компании, то не съм аз и Има Такъв Народ. И в случай че някой е брокер, не съм аз. Вие сте почнали работата още през лятото предходната година и до момента не сте спирали брокерите”, уточни Караджов.

Премиерът Кирил Петков отвърна: " Ще ви кажа нещо доста просто. Знаете ли по какъв начин това държавно управление може да бъде най-стабилното в историята ни? С няколко бързи хода - плащаме 3 милиарда и 900 милиона на господин Караджов с неговите 40% оценка в скритите стаи на Министерство на регионалното развитие. Тошко Йорданов не помни за Македония. Господин Борисов звъни на телефона, подвигаме му, споделяме му, че ще се разберем и дясната страна млъква. А от ляво от Движение за права и свободи единственото, за което не би трябвало да се приказва е “Магнитски “. Там е терзанието и огромният боязън. Когато питах Трифонов за какво 40%, той сподели, че нямам проблем с Караджов, а с него, тъй като Караджов е просто брокер ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР