Ще ви пренесем на пътешествие от Конго до София под

...
Ще ви пренесем на пътешествие от Конго до София под
Коментари Харесай

Когато музиката те избира – Фани Фаяр от Конго до Европа

Ще ви пренесем на странствуване от Конго до София под звуците на румба, поп и денс музика. Йоана Бончева, ще ни срещне с Фани Фаяр, с цел да ни опише за нейния живот и богат артистичен свят.

Огнената Фани, по този начин дефинира себе си певицата с африкански генезис Фани Фаяр.

„ Родена съм в Конго и пребивавам в Конго. В момента съм на европейско турне, по тази причина съм тук, поради присъединяване ми във фестивала " A to jazZ ". След това заминавам за Франция за две други мои участия “, описа тя.

Тази година „ Да почистим България дружно “ отбелязва своята 10-годишнина

Израства в град Бразавил и още от дете се занимава с музика.

„ Не аз избрах музиката, а музиката ме избра мен. Пея от  доста дребна, само че на 14 години започнах да изучавам пеене. Защото доста хора могат да пеят, само че с цел да пееш в действителност добре, би трябвало механически вокал. Така влязох в локална група, която пее обичайни песни и употребява обичайни принадлежности “, добави тя.

В групата се научава да свири на принадлежности като санза и там там. А през 2015 година взема решение да поеме сама по своя път. Две години по-късно става златен медалист на " Игрите на франкофонията ", където вземат участие реализатори от 86 френскоговорящи страни.

В песните си споделя свои истории или истории на нейните другари. В тях звучат както обичайни африкански ритми, по този начин и други стилове.

Участниците на феста могат да се включват в самодейността „ Добрият образец “ – обществено виновен бранд на bTV в отбрана на околната среда

„ Някои хора ми споделят, че намират стила ми за друг от останалите, тъй като аз прибавям към обичайните за Конго ритми нещо по-различно като поп, рап и румба. Използвам обичайните ударни принадлежности като там там. Фактът, че в действителност не е толкоз известно, незабавно щом хората го чуят, го правят оценка и заобичват “, изясни музикантката.

Участието си във фестивала приема като урок: „ Дойдох тук и се изучавам като виждам другите, узнавам препоръки от експерти, това прибавя нещо към моята музика, към това, което върша, към моя артистичен метод. “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР