Ще ви издам една тайна! Обиколил съм целия свят, но

...
Ще ви издам една тайна! Обиколил съм целия свят, но
Коментари Харесай

Как ще ги стигнем тайванците

Ще ви издам една загадка! Обиколил съм целия свят, само че нищо друго не може да се съпостави с Тайван. По тази причина, в случай че имате време, предпочитание и опция, отскочете за няколко дни до острова. Директните полети от Европа до Тайпе потеглят от няколко точки. Препоръчвам ви през Истанбул. На отиване се лети към 10 часа. Връщането лишава 2 часа повече, само че времето в небето си коства и въобще не е изгубено.

Съмнявам се, че има доста консуматори, който да не чували в миналото за Giant, HTC или Asus. Много българи употребяват всекидневно продуктите им и се колебая мощно, че са недоволни. Това обаче е дребна част от достиженията на тази дребна по мярка страна, която би трябвало наложително да се учи в университетите, тъй като тайванските достижения са настоящ учебник по стопанска система, финанси и геополитика.



Дори да познавате най-известните локални марки и компании може и да пропуснете същността, тъй като Тайван е нещо доста повече.

Малкият тихоокеански остров е един от четирите азиатски тигъра и на процедура една от най-примамливите и сполучливи бизнес дестинации на планетата. Известните локални марки може и да са ракетата-носител за тайванската стопанска система, само че в Тайпе напълно не разчитат единствено на тях, тъй като от дълго време знаят, че в бизнеса размерът най-често няма значение.

Тайванците безапелационно потвърждават на света, че не е наложително рецептата за триумф да бъде комплицирана. Напротив, както нормално се случва, простите, само че ефикасни модели работят най-добре.



Успехът на Тайван се дължи на две постоянни основи – качествено обучение и нововъведения. Почти половината от популацията над 15 години е със приблизително или висше обучение и забележителното е, че смяната настава единствено за десетилетие.

Според специалисти формулата на двете "и “-та е другото пояснение за триумфа на Тайпе – институции, създаващи най-хубави бизнес условия и идея на развиване, ориентирана към нововъведения. Това обезпечава чудесна среда за първи стъпки и бързо насърчаване на бизнес. Въпреки жестоката конкуренция в днешния стопански свят Тайван не изпуска превъзходството си на пазара на софтуерни артикули.





Тайван попада в неособено огромната компания на най-развитите стопански системи в света не от през вчерашния ден. Бурното развиване на острова стартира още през 60-те години на предишния век. За пет десетилетия на усилена работа и устойчиво финансово и икономическо ръководство Тайван се трансформира от недоразвит аграрни остров в икономическа мощ, основен производител на високо софтуерни артикули.

Водещите браншове са осведомителните и информационните технологии, все по-модерните в 21 век фотоволтаични артикули, производството на колела и машини. Днес тайванските супертехнологии владеят огромна част от световния пазар. От смарт телефона, през лъскавия ноутбук или до момента в който говорите по телефона си, евентуално всеки ден употребявате нещо, което е проектирано, създадено и експортирано от Тайван.

Това обаче напълно не е всичко. Бурното развиване на острова покачва в пъти виталния стандарт на локалното население. Днес тайванците имат опция да карат кола родно произвеждане, само че и да си купят чисто ново Ferrari или Maclaren. Затова не се учудвайте, в случай че видите един до различен на оживена комерсиална улица магазин на локалната автомобилна горделивост Luxgen, a до нея шоурум на скъпа италианска марка.



Следват малко числа. Тайван е в Топ 20 в света по размер на присъединяване в интернационалната търговия (импорт и експорт), както и на 25-а позиция по Брутен вътрешен артикул. Тайванската стопанска система е отворена, мощно индустриализирана и новаторска, с извънредно развъртян IT бранш, включващ повече от седем хиляди компании. На острова създават солидна част от електрониката, която се продава по света – от обособените детайли до приключените машини.

Тук се създават невероятните 89 % от портативните компютри в света и 75% от настолните им събратя. Електронното съоръжение заема 42 на 100 от износа на страната. Едва ще има учудени, в случай че кажа, че водещите тайвански компании се правят оценка на милиарди долари и цената им непрекъснато се повишава.



Успоредно с промишленото произвеждане страната освен изнася своите артикули и опит на открито, само че и е хазаин на повече от 50 задгранични компании. Всички те са добре пристигнали в Тайван, основали са и непрекъснато развиват свои централи на острова.

Местната власт им е осигурила богата палитра от разнообразни държавни тласъци и облекчения. Те могат да употребяват и още нещо. В него на процедура се крие друго огромно преимущество на Тайван – качествената работната мощ, която праволинейно държи страната на челни места в класациите по конкурентоспособност.

Търговските и капиталовите опасности в Тайван са ниски, поради отворената стопанска система, относително ниските налози, неналичието на търговски бариери, както и сведената до най-малко администрация.

Но стига толкоз цифри. Време е за разходка. Кои са местата в Тайпе, които не желаете да пропуснете за нищо на света?

Тайпе е столицата на Тайван. Той е най-големият град - политически, търговски, медиен, учебен и културен център на един незабравим остров.

Политиката не е тематика на този роман, само че би трябвало да кажем, че българската дипломация приема правилото "За един Китай “ и възприема Тайван като част от най-многолюдната страна в света.

Тайван е постоянно нападнат от естествени бедствия, като трусове и тайфуни, само че локалните хора не се оплакват и все по-успешно побеждават стихиите. Най-подходящо време за пътешестване до Тайпе е пролетта или есента – по този начин ще избегнете прекомерно горещото време или по-хладното.

1. Тайпе 101!



Невероятният небостъргач Taipei 101, ситуиран в центъра на столицата на Тайван. Има 101 етажа, височината му е 508 метра. На ниските са ситуирани търговски центрове, на високите – офиси. От 2004 до 2010 година е най високият небостъргач в света.

Строителството стартира през 1999 година. Официалното разкриване е на 31 декември 2004 година





В този небостъргач се намират някои от най-бързите асансьори в света. От 1-ия до 89-ия етаж се изкачват за 39 секунди със скорост 63 км/час. Гледката от върха е повече от зашеметяваща, вярвайте ми.

2. Гранд хотел!



Yuanshan Great Hotel е забележителност, ситуирана в квартал Zhongshan. Хотелът-музей или музеят-хотел, в случай че ви харесва повече, е основан през май 1952 година, а главната постройка е приключена на 10 октомври 1973 година



Гранд хотел е обичан хазаин на доста задгранични високопоставени лица, които кацат в Тайпе.

3. Тайванската кухня!





Не си и мислете да потегляте към България без да опитате локалната кухня! Няма да съжалявате и ще си оближете пръстите.

Забравете китайските заведения за хранене в България. Нямат нищо общо с това, което ще видите и похапнете в Тайван. Ориз, морски блага, гореща чорба и всички типове месо, приготвени пред очите ви по зрелищен метод от майстори готвачи.



Добър вкус и лек полет към дома!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР