Ще възродим футбола в Стамболийски, ще върнем старата слава на

...
Ще възродим футбола в Стамболийски, ще върнем старата слава на
Коментари Харесай

Мараджиев връща славата на ФК „Тракия-Стамболийски“

„ Ще възродим футбола в Стамболийски, ще върнем остарялата популярност на отбора, ще докараме още веднъж публиката на стадиона. Влизаме във В група! “ – с тези думи кметът Георги Мараджиев се обърна към футболистите и треньорите от „ Тракия-Стамболийски “.

След среща и диалог с тях той съобщи, че общината ще желае смяна в състава на Управителния съвет, откакто от осем години Община Стамболийски е единственият главен спонсор на отбора. Той акцентира, че поема цялата отговорност за развиването на футбола в общината, а заместник-кмета Любомир Марков ще отговоря за всички спортни клубове.

„ Заедно с тези момчета ще вкараме тима във В група! Отборът е единствено от наши момчета и треньори! С взор в бъдещето и следвайки нашите обичаи, ние предпочитано развиваме детско-юношеската школа на клуба. Разчитайки на локални и млади гении, желаеме да изградим един мощен клуб, който да бъде мотив за горделивост и да носи наслада за жителите на община Стамболийски. Има моменти, които историята на един футболен клуб помни, подобен е казусът преди 28 години- 1995 година, когато за последно ФК „ Тракия – Стамболийски “ е бил във В група. Ще го реализираме и в този момент! След влизане във В група ще са нужни над 100 000 лева годишно за издръжката на тима, само че ще ги осигуря и то не от общинския бюджет “, бе безапелационен Мараджиев.

По думите му откакто свърши футболния сезон ще стартира съществена реорганизация на спортното оборудване. От съблекалните до игрището. Тъй като няма по какъв начин да се играе в по-горна група на този терен, по тази причина общината ще влага близо 250 000 лева в нов, който ще е с подобаващи чимове. Освен това тимът ще разполага с две подготвителни стадиони с ново тревно покритие, нови 500 седалки и козирка. Пистата за тичане ще бъде с актуализирана настилка. Ремонтните действия ще включват и поливна система.

Мараджиев посочи, че преди години е имало опция да бъдат отпуснати от страната милиони за възобновяване на игрища, само че този миг е изтърван. Затова ще се наложи Общината със лични старания и средства да се оправи и след ремонта стадионът ще дава отговор на всички условия за по-горни групи.

„ Всички тези спортни хора и децата го заслужават! Няма нещо да съм заречен и да не съм го направил! “, съобщи Георги Мараджиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР