Ще увеличим обхвата на енергийните помощи и ще увеличим размера

...
Ще увеличим обхвата на енергийните помощи и ще увеличим размера
Коментари Харесай

Георги Гьоков не изключи изтегляне на министри на БСП в името на кабинет

„ Ще увеличим обсега на енергийните помощи и ще увеличим размера на енергийното подкрепяне ”. Това сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS, министър на труда и обществената политика  в оставка.

Помощта досега е 104 лева на месец. Ще се вдигне с 20 лв. и хората ще получават 100 лв. повече за петте месеца, в които получават подкрепяне, уточни Гьоков.  

До момента енергийни помощи получават. 261-262 хиляди българи. Предстои обсегът да се усили до 300-310 хиляди души.

По мотив идното връчване на трети изследователски мандат, Гьоков, който е от, сподели: Няма драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат – дали на, дали на Демократична България или на Има Такъв Народ. Въпросът е да има прагматизъм.

Той уточни, че прагматизъм значи да не се стига до избори, а да се сформира работещ кабинет.

„ Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с Движение за права и свободи и ГЕРБ ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е идващото държавно управление -  технократско, експертно или с ярки политически фигури  - отговори: Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза. Имаме разлики с Демократична България сега по този въпрос - дали да е чисто експертно или на политическо фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност.

По думите му обединенията с Демократична България са сложни, тъй като самите те са с разнообразни идеологии. " В едни нови избори ще имаме все по-сложни договаряния, пазарлъци, в случай че щете ", изясни Гьоков.

Той не изключи опция да се отдръпват част от министрите в този момент и на тяхно да влязат други, посочени от 4-те партии в обединението.

„ Склонни сме да оттеглим всички министри, които участваха в кабинета, стига да имаме решение, че би трябвало да създадем държавно управление и то би трябвало да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в стопанската система. А за обществената политика - такава обществена политика не е имало в предходните 12 години ”, сподели Гьоков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР