Ще усилим дежурните служители по КПП-тата, за да не допуснем

...
Ще усилим дежурните служители по КПП-тата, за да не допуснем
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Полицията няма да допусне безцелно движение на хора и автомобили из страната, ето как

Ще усилим дежурните чиновници по КПП-тата, с цел да не допуснем напразно придвижване на хора и коли в разнообразни направления в страната. Това съобщи шефът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски.

"Ще засилим този надзор и ще преустановим тези, които нямат неотложната нужда да пътуват от една точка до друга ", съобщи той.

"Ще охраняваме близо 4000 православни храма ", разгласи той и добави, че в регионите им ще бъде засилено полицейското наличие. "То е за следене на противоепидемиологичните ограничения ", сподели той.

По думите му чиновниците на "Пътна полиция " също ще работят. "Ще наблюдават за скорост и всевъзможен тип нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Спазвайте всички закони и разпореждания ", прикани той.

"Нашата цел не е да наказваме, а да пазим човешки животи ", приключи Терзийски.

Шефът на пожарните гл. комисар Николай Николов даде повече изясненост по отношение на организацията на огнеборците по празниците:

"Храмовете са категоризирани като обекти, в които се събират повече хора. Проверихме каква е организацията им за пожарна сигурност. На свещениците са дадени инструкции. Получили са указания за вярно държание по време на празниците ", поде той.


"Дадени са наставления за реорганизиране на евакуацията. В 28 обекта чакаме по-голямо събиране на хора. Там ще има противопожарни коли и характерни наши средства. 501 индивида са проведени с тази интервенция. Колегите от Главната дирекция също са мобилизирани и ще оказват помощ на сътрудниците от полицията ", съобщи Николов.

По отношение на свещите - за първи път няма да призоваваме дамите да си връзват косите, тъй като няма да има скупчване по храмовете. Все отново дано бъдем деликатни със свещите ", съобщи комисар Николов.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи - старши комисар Георги Хаджиев, даде още изясненост за организацията по празниците:

"Имаме ангажимент да охраняваме регионите към храмовете. Ще окажем и подпомагане вътре в храмовете, в случай че е нужно. Пред по-големите храмове ще има КПП-та, които ще опитат да не разрешават да има скупчване на хора. Нека жителите са на 2 метра един от различен ", прикани шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.


Той даде изясненост какво ще се случи в ромските квартали в София:

"Има построени КПП-та във "Филиповци " - 5, а във "Факултета " - над 20 ", сподели той.

"Няма да се позволява скупчването на хора на едно място. Задължително е носенето на маски и няма да се позволява безцелното придвижване на хора в самите квартали.

Пропусквателният режим ще бъде още веднъж през КПП-то. Допускането става по три аргументи - труд, сегашен адрес и здравословни аргументи. Контролът ще е непоколебим ", добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. Но защото дните към Великден са неработни, то първата причина отпада.

"Има право армията да се включи при такава обстановка, само че сме разискали този въпрос и моето мнение е, че тя ще се включи в съблюдаване на противоепидемичните ограничения, единствено в случай че има доста болни полицейски чиновници и не може пълноценно да извършва отговорностите си ", това съобщи шефът на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР