Ще упражняваме политически натиск, за да върнем отново планината Витоша

...
Ще упражняваме политически натиск, за да върнем отново планината Витоша
Коментари Харесай

Любомир Костадинов: Договорът с Витоша ски трябва да бъде разтрогнат

Ще упражняваме политически напън, с цел да върнем още веднъж планината Витоша на софиянци. Това подчертаха по време на кръгла маса по тематиката извънпарламентарни партии, измежду които ДСБ, „ Да, България “, „ Зелените “, ДЕОС и Български земеделски народен съюз. Това е втора поредна дискусионна среща, който се провежда, а желанията са разискванията да продължат, до момента в който не се стигне до решения. Макар да бяха приети позитивните стъпки в тази посока - назначение на специфична комисия с представители на Столичната община и на Държавната организация за метрологичен и механически контрол за проучване на лифтовите уреди, бе посочено, че към момента липсват правни дейности, които да изяснят проблема.

По време на кръглата маса, провеждаща се под наслов „ Да си върнем Витоша “, беше изказано мнението, че повече от 10 години Столичната община и Столичният общински съвет не предпримат никакви дейности, с цел да подобрят употребата на съществуващите уреди и транспортното напредване до планината.

Юристът Любомир Костадинов посочи, че е притеснително, че се поддържа тезата, че актуализирането на Плана за ръководство на Витоша би разрешило модернизирането на лифтовете. По думите му, като управнически документ проектът няма функционалността да отстрани сегашните остарели уреди. Костадинов добави, че и подписаният приватизационен контракт сред „ Витоша ски “ и Столичната община би трябвало да бъде разтрогнат, защото не се извършва във връзка с вложенията в дълготрайни материални активи, каквито са точно лифтовете.

Временната комисия към Столичния общински съвет, основана преди две години, откакто дете падна от една от кабинките на Симеоновския въжен превоз, и която добави предназначението си за решение на всички насъбрани с годините проблеми, излезе преди два дни със мнението, че ще бъде тествано положението на лифтовите оборудване. Според заместник-председателя на общинския съвет Иван Велков, част от оправданията да не могат да се подхващат следващи стъпки за Витоша, са в невъзможността Столичната община да претендира като притежател на земята и оборудванията.

Скоро следва още едно съвещание на Временната общинска комисия за Витоша, на която са поканени представители на „ Витоша ски “ и на естествения парк, с цел да се обясни какво тъкмо представлава актаализирания проект за ръководство, като срещата най-вероятно ще бъде обществено налична.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР