Ще трябва да се прецизира реформата в енергетиката, коментира министърът

...
Ще трябва да се прецизира реформата в енергетиката, коментира министърът
Коментари Харесай

Министър Радев: Ще трябва да се прецизира реформата в енергетиката

Ще би трябвало да се уточни промяната в енергетиката, разяснява министърът на енергетиката Румен Радев по време на форума „ Powers Summit “. По думите му ще би трябвало да се работи и по разяснителната акция,свързана с либерализацията на пазара.

Министърът се съгласи с трите целта, към които се сплотиха бизнеса и специалистите в бранша - прецизиране и имплементиране на пазарния модел в първото тримесечие на 2024 г.; разработване на пътна карта и цялостна либерализация на пазара на електрическа енергия, само че с ясни механизми за отбрана на потребителите; и трето - за използване на европейските регулации в тяхната целокупност.

" България би трябвало да взе участие във всяка една проекция и като бизнес организации, и като страна ", посочи министърРадев.

Властта среща бизнеса в третото издание на дискусионната платформа Powers Summit „ Власт чувай 2023 “. „ Българският Давос ” цели да влага груповата просветеност на страната в основаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

При откриването министър председателят Николай Денков очерта целите на държавното управление и посочи, че едно държавно управление има смисъл, в случай че има ясни цели. По думите му през 2025 и 2026 година главен приоритет ще бъде повишението на качеството на живот и решаването на демографските проблеми.

Основни тематики на тазгодишния конгрес Powers Summit „ Власт чувай 2023 “ са опазване на здравето, енергетика, стабилно развиване, предприемачество, обучение и вложения - бранд България.

Денков добави, че през последните 10 години страната ни не е съумяла да реформира правосъдната си система, както и да се интегрира пълноценно в европейските институции.

Премиерът посочи, че другите цели са ориентирани към това по какъв начин да живеем по-добре. Той маркира сферите опазването на здравето, стопанска система, енергетика и образованието.

Финансовият министър Асен Василев обърна внимание на подправените вести и пропагандата у нас, които се употребяват за втълпяване на боязън по най-важните тематики за страната и за евроскептицизъм.

Василев разяснява, че няма по какъв начин да създадем богата стопанска система с на ниска цена труд.Министърът посочи, че с цел да са високи заплатите би трябвало да има задоволително капитал в стопанската система.

Иновативната платформа Powers Summit дава опция за конструктивен и действен разговор - лице в лице сред властта, бизнес водачите, науката и гражданския бранш.Целта е посредством градивни полемики и оферти да се откроят благоприятни условия за реализиране на поставените цели и да бъдат преодолени набелязани спънки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР