Ще трябва да ги регистрират в домовата книга на блока

...
Ще трябва да ги регистрират в домовата книга на блока
Коментари Харесай

Важна новина за всички собственици на кучета

Ще би трябвало да ги записват в домовата книга на блока

Информация на наематели и домашни любимци към този момент наложително ще участва в книгата на етажната благосъстоятелност, гласят измененията в наложителните документи, които се попълнят по Закона за етажната благосъстоятелност. Новите мостри на Примерен устав за вътрешния ред в етажната благосъстоятелност, Декларация за регистриране на данни и за смяна на условия на данни в книгата на етажната благосъстоятелност, Книга на етажната благосъстоятелност, Споразумение за основаване на съдружие на притежателите и Ежемесечен доклад за приходите и разноските на етажна благосъстоятелност. могат да се открият на уеб страницата на районното министерство, написа вестник Труд.

В Декларацията за регистриране на данни и за смяна на условия в книгата на етажната благосъстоятелност наложително ще се разказва дали живеещите в жилището са притежатели, ползватели или жители. Освен данните за местоположение, повърхност, идеални елементи и предопределение, ще се разказват и притежаваните или взети за развъждане животни в обекта, които се извеждат на публични места, като за кучета ще се показва и номера на ветеринарномедицинския паспорт.

Декларацията се подава до управителния съвет или шефа, като това може да бъде направено и електронно. Такава наложително би трябвало да бъде подавана от всеки притежател или ползвател в 15-дневен период от придобиване на правото на благосъстоятелност, прилагане или след встъпване в друго правно отношение, което позволява престояване на трети лица, както и при смяна на събитията. Данните от подадената декларация се вписват от шефа или ръководителя на управителния съвет в книгата на етажната благосъстоятелност, която също може да бъде електронна. Затова в нея ще се вписва и адрес на е-поща за известяван на притежателя или ползвателя, в случай че разполага с такава.

Право на достъп до данните в книгата на етажната благосъстоятелност имат УС, контролният съвет, притежателят – за неговите данни, както и органите на вътрешното и на строителното министерства, общинската или районната администрация и Българската организация по сигурност на храните при съблюдаване на наредбите за отбрана на персоналните данни.

За първи път е оповестен и пример на Ежемесечен доклад за приходите и разноските на етажна благосъстоятелност. В него с изключение на наложителните и обичайни приходи/разходи от вноски за ръководство и поддържане на общите елементи на етажната благосъстоятелност, ще се вписват и приходите от асимилиране на средства от държавния или европейски бюджет, получените безплатна помощ и дотации, доходи от ВЕИ съоръжения, доходи от наем на рекламни или механически уреди и други

В разноските са залегнали възнагражденията на управителния и надзорен съвет на блока, реципрочно домоуправителя и контрольора, касиера, както и разноски за заплащане на професионален управител-търговец, когато блокът се ръководи от профилирана компания.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР