Ще тръгнат ли нагоре цените по бензиностанциите след отпадането на

...
Ще тръгнат ли нагоре цените по бензиностанциите след отпадането на
Коментари Харесай

След отпадането на дерогацията: Ще поскъпнат ли цените на горивата и с колко

Ще тръгнат ли нагоре цените по бензиностанциите след отпадането на дерогацията? Припомняме, че от 1 март тази година България не може да внася съветски нефт, а рафинерията в Бургас ще би трябвало да работи с друга суровина. Ето и какви са  прогнозите на сектора  и какво ще се случи с цените по бензиностанциите.

Към този миг цените по таблата на бензиностанциите са без смяна.

„ Дерогацията,  която към този момент работи,  няма по какъв начин да не се отрази на цените, въпреки и с известно забавяне. „ Лукойл ”  все още има ресурси от съветски нефт . Няма рафинерия, която да не се запасява с  месеци напред ”, коментира Николай Николов, ръководител на Националното съдружие на дребните търговци на горива, предава  NOVA.

Окончателно: Дерогацията на „ Лукойл ” пада от 1 март По думите му  въздействието на вид Брент  върху цените няма по какъв начин да не се отрази. Според него е допустимо  да има нарастване от 20 до 30% . Николов добави, че е трябвало да се откри вярната формула как  страната да може да прибира , в случай че не цялата, то част от дерогацията.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР