Ще търсим възможности за удължаване на приема по подмярка 4.1

...
Ще търсим възможности за удължаване на приема по подмярка 4.1
Коментари Харесай

Министър Бозуков: Ще търсим възможности за удължаване на приема по подмярка 4.1

Ще търсим благоприятни условия за удължение на приема по подмярка 4.1 „ Инвестиции в аграрни стопанства “ от мярка 4 „ Инвестиции в материални активи “ от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020 година Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите проф. доктор Христо Бозуков по време на видеоконферентна среща с представители на земеделския отрасъл. Той добави, че от старта на приема на подмярката, 19 април 2021 година, досега са подадени едвам 3 плана.

Представителите на другите аграрни асоциации показаха, че вложенията за модернизиране на стопанствата по мярката са от изключителна значимост за земеделските производители. По тяхно искане ще се обмисля крайният период за банкет на планове, който изтича на 23 юли, да бъде продължен с един или два месеца. По този метод ще се даде опция на повече дребни производители да бъдат подкрепени по нея.

Браншът ще бъде осведомен в най-кратки периоди допустимо ли е да бъде продължен приемът по една от най-атрактивните ограничения за бранш „ Земеделие “.

По време на срещата бе решено да бъде извършено ново по-детайлно разискване на критериите за идния банкет по подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “. Министър Бозуков уточни, че ще бъде взето под внимание това искане на сектора, с цел да няма застъпване на приемите по подмерките 4.1 и 4.2.

Друга обсъждана тематика бе и плануваните действия за бранш „ Земеделие “ в Плана за възобновяване и резистентност. Земеделският министър прикани в най-кратък период да бъдат изпратени оферти за преразпределение на плануваните средства в другите посоки на бранш.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР