Ще търсим съвместимост по отношение на обявените вече от нас

...
Ще търсим съвместимост по отношение на обявените вече от нас
Коментари Харесай

Христо Иванов зададе политическа дилема – за съвестта на депутатите като личности

Ще търсим съгласуемост във връзка с оповестените към този момент от нас цели и тогава ще приказваме за математическо болшинство. Влизането в ръководството има смисъл единствено доколкото можем да осъществим тези цели. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов.
Ако не получим мандат за целите си, това значи, че може би с наше присъединяване няма да може да се образува ръководство, което не е нищо трагично – за нас властта не е самоцел, акцентира Иванов. " Да сменим ГЕРБ не значи просто ГЕРБ да нямат мандат за ръководство – това значи да можем да използван избрани ограничения за систематична смяна ", сподели водачът на " Да, България ".
 Ивайло Мирчев: Ще се радваме всички да поддържат нашите оферти, в това число ГЕРБ и Българска социалистическа партия (ВИДЕО) Ивайло Мирчев: Ще се радваме всички да поддържат нашите оферти, в това число ГЕРБ и Българска социалистическа партия (ВИДЕО)
Всеки чиновник от обиден бизнес незабавно да получи 3000 лева от страната, без да кандидатства и да чака утвърждение. За това прикани ка...
На въпрос на Нова телевизия дали " Демократична България " е подготвена на взаимоотношение с Българска социалистическа партия единствено и единствено ГЕРБ да не се върне на власт, Иванов отговори, че честният отговор на този въпрос не е елементарен. В съдружното ни съглашение имаме записано, че не може да подкрепим ръководство с мандат на Българска социалистическа партия, уточни някогашният правосъден министър. Въпросът към този момент е при трето завъртане и предоставяне на третия мандат за ръководство – в случай че президентът Румен Радев го даде на нас, това значи, че държим опцията да се ползва нашата стратегия, изясни Иванов. Ще се опитаме да създадем ръководство, което може да осъществя тези цели, съобщи някогашният правосъден министър. Той се прицели даже в конституционно болшинство от 160 депутати, тъй като някои от целите на Демократична България са свързани с конституционни промени. При тази дефиниция, приказваме за поддръжка на депутати от всички партии, само че на база съвест, а не на партийна заръка. Да излязат народните представители и да си кажат – поддържаме или сме срещу това, което предлага Демократична България, а ние ще предложим доста съответни неща, с съответни текстове, даде обещание Христо Иванов.
По никакъв метод няма да влезем в композиция с ГЕРБ, с Движение за права и свободи, съобщи Иванов. С всички останали ние не знаем дали са вероятни разновидности за ръководство – само че на база ясни цели и фокус, можем да влезем в диалози, изясни Иванов. Попитан що се отнася до тематиката „ основен прокурор ”, по думите на Иванов въпросът бил да има единодушие по конкретиката по отстраняването на Иван Гешев. Това обаче не е промяна на прокуратурата, това е началото – без да бъде отхвърлен Гешев като основен прокурор, промяна няма да има, само че с неговото премахване следват дълбоки, структурни промени, е визията на Иванов.
Според него, би имало трагична разлика в резултатите от изборите при друга изборна интензивност – т.е. да вземем за пример в случай че 2 000 000 са дали своят вот или 3 000 000. ГЕРБ и Движение за права и свободи имат голям интерес да потискат изборната интензивност, тъй че корпоративният и платен избор да реши нещата, повтори за следващ път Иванов. Той счита, че в този момент с дейностите си, изключително ЦИК води нещата натам, че ще има изначално компроментиран парламент поради подозрения за честността на изборите.
" Няма елементарен излаз от обстановка, която се е затлачвала 30 години. Лесен излаз, бърз излаз няма – би трябвало напълно почтено да го кажем на хората. Но ние сме подготвени да бъдем фокусирани единствено върху тази цел ", сподели Иванов. Той описа и по какъв начин видял за пръв път конституцията от времето на Тодор Живков и по какъв начин всички свободи са обезпечени на хартия – задачата ми е да има действителни свободи.
 Христо Иванов: Руските сътрудници, които угаждат на Путин у нас, са Доган и Борисов (ВИДЕО) Христо Иванов: Руските сътрудници, които угаждат на Путин у нас, са Доган и Борисов (ВИДЕО)
Винаги когато прокуратурата си прави работата, имаме дребен празник. Всяко деяние, ориентирано против непознати ползи, в това число кремълск...
Каквито и неточности да сме правили, ние сме напускали властта, с цел да сложим правилата си над властта ”, напомни Иванов своето присъединяване във втория кабинет на Бойко Борисов като правосъден министър и щом правосъдната промяна беше размита, с основното присъединяване на АБВ.
„ Понеже ненавиждам да неистина, не мога да кажа, че не неистина ”, сподели още Иванов. Той показа, че максимален боязън е изпитал да няма етнически конфликт на Росенец, а като максимален неуспех ще види крах да бъде демонтиран модела " Борисов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР