Ще търсим начини - и тази, и следващата година, как,

...
Ще търсим начини - и тази, и следващата година, как,
Коментари Харесай

Новият зам.-министър на културата: Има читалища, които са като спящи клетки на Ал Кайда

Ще търсим способи - и тази, и идната година, по какъв начин, от една страна, да подкрепим голямата мрежа от читалища, тъй че да имат своята непоклатимост и сигурност, и в същото време - да им оказваме помощ да развиват своята активност. Това разяснява новият заместник-министър на културата Юрий Вълковски, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Нека да не се лъжем, както има ужасно доста дейни читалища, има и такива, които са "спящи кафези на Ал Кайда. Това са структури, които съществуват и в случай че ние им помогнем, могат да се засилват и да свършат доста огромна работа. Някои от тях съществуват в едно вегетативно положение. Мисля, че това са по-малката част от читалищата ", добави той.

По думите на Вълковски читалищата са единствената културна инфраструктура, която покрива цялата страна, има един голям запас, който Министерството на културата мисли по какъв начин да развива.

"Може ли да употребяваме опит от бизнеса в това число бизнес мислене, тъй че да реализираме обществени и културни цели? Можем ли да оказваме помощ на културните организации да са по бизнес-ориентирани, без това да значи, че те са комерсиализират безусловно? Можем ли да ги създадем устойчиви по този начин, че те да не разчитат единствено на държавна дотация, която наложително би трябвало да има за читалищата? ", попита заместник-министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР