Ще строим завод за производство на барут. Финален доклад с

...
Ще строим завод за производство на барут. Финален доклад с
Коментари Харесай

Богданов обяви: Ще строим завод за производство на барут!

Ще строим цех за произвеждане на барут. Финален отчет с разнообразни оферти за построяването му се чака до края на март. Това заяви в Народното събрание министърът на стопанската система в оставка Богдан Богданов. Какъвто и потенциал да изградим, сега търсенето е голямо, означи министърът и добави: „ Ще има бизнес и за частните, и за държавните компании. “

В блиц надзор пред парламентарната комисия по стопански въпроси Богданов сподели, че на среща в Народното събрание с присъединяване на ръководителя на парламентарната комисия по защита и водачите на политически обединения, които поддържат кабинета, е било получено уверението, че България би могла да построи личен цех и мощности за произвеждане на барут. Във връзка с това към този момент се изследват съответни терени, има и оферти за съответни технологии. Известни са и „ най-ограничителните моменти “ при доставката на такова съоръжение, какъв брой ще коства подобен цех и с какъв потенциал да бъде той, изясни министърът в оставка.

Богданов означи, че построяването на сходен цех лишава три-четири години.

Това съгласно него значи, че „ имаме задоволително време ние да си планираме инвестицията – било то от дял на ВМЗ или по различен метод “. Първото такова заплащане, даже и да имаме утвърден план тази година, ще се чака след към година, разясни той.
Пред депутатите министърът в оставка сподели още, че българското произвеждане на муниции през 2023 година кумулативно надвишава това в Европа като цяло. Произведеното у нас е належащо както на нашите евроатлантически сътрудници, по този начин и на Украйна, посочи Богданов. По думите му българските компании аплайват и по европейски стратегии. Главно ориентирани към разширение на индустриалния потенциал. Освен частните компании, го прави със лични планове и ВМЗ-Сопот.

 

Източник – Стандарт

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР