Ще строи университетска педиатрична болница до УМБАЛВ последния си годишен

...
Ще строи университетска педиатрична болница до УМБАЛВ последния си годишен
Коментари Харесай

Бургас сред 5-те най-стабилни общини в България

Ще строи университетска педиатрична болница до УМБАЛ

В последния си годишен отчет Агенцията за кредитен рейтинг е отчела, че финансовите индикатори на община Бургас са извънредно положителни и са над междинните за страната, заяви кметът Димитър Николов при показване на проектобюджета за 2020 година Бургас бил и с най-хубавите параметри за финансова резистентност и попадал в първата петица на общините в България.

" Това приказва, че добре си управляваме средствата и при възможни финансови катаклизми и рецесии, които могат да се отразят на България, ще можем да посрещнем и по-тежки времена ", съобщи кметът.

И добави, че бюджет 2020 ще е " бюджет на сигурността и вероятността ".

Рамката му е 305 842 777 млн. лева

" Това е обективен бюджет, обезпечили сме средства по всички посоки. При правенето му е употребен консервативният метод - разходваме толкоз, колкото можем да съберем. При това без да усилваме главните налози като се изключи екологичните правила ", добави кметът.

Става въпрос за нараствания данък за старите коли, чийто завишение е сред 5 и 25 лева

Държавно делегираните разноски за община Бургас ще са в размер на 117, 740 млн. лева, 124, 750 млн. са личните средства, които ще похарчи. По европейските стратегии са планувани да влязат 39,099 млн. лева

" В края на 2019 година по всички разплащателни и набирателни сметки на община Бургас е останал временен излишък от 24,287 милиона лв. ", сподели кметът.

Според плановете на бюджета по доста посоки през 2020 година ще има повече пари. За обучение завишението ще е с 15,5%, за опазване на здравето - 10%, обществени услуги - 17,5% и за просвета и спорт - 8%.

Бюджетът на Бургас бе показан в наличието на всички зам.-кметове.

Николов заяви, че през февруари стартира програмата " Моят град, моят квартал, моята улица ", чийто цел е да облагороди междублоковите пространства с оферти от живущите в региона и домсъветите за оползотворяване на пустеещите терени. Тя ще работи на правилото на санирането на блоковете, само че ще се финансира с общински средства.

Сред предпочитаните посоки в бюджета ще са образованието и здравоепозването. След положителните резултати от пилотната 2019 година общината възнамерявала да продължи плана " Първокласно начало " за обезпечаване на еднакъв старт на всички първолаци, ще продължи и ремонтирането на учебните дворове и в детските градини.

По линия на опазването на здравето пък се планува доокомплектоване на Комплексния онкологичен център с още съвременна техника и създаване на хирургия към него, с цел да се затвори цикълът. Николов е наредил през тази година да стартира ремонт и на всички педиатричния отледеления в общината. И добави, че през 2020 година ще има подготвен план за създаване на университетска педиатрична болница като за терен на новото здравно заведение бил харесан имот против Спортна зала " Боймчо Брънзов " в непосредствена непосредственост до УМБАЛ-Бургас. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР