Ще стимулира честната игра, без тормоз, дискриминация и злоупотребиРазработчиците на

...
Ще стимулира честната игра, без тормоз, дискриминация и злоупотребиРазработчиците на
Коментари Харесай

Алианс ще се бори срещу геймърите хулигани

Ще подтиква честната игра, без тормоз, дискриминация и злоупотреби

Разработчиците на игри непрекъснато се сблъскват с неетично, хулиганско държание на геймърите

Водещи разработчици на игри сплотяват старания в битката против неприемливото държание на някои геймъри в онлайн игрите, стана ясно на ревюто GDC 2018, където бе основан алиансът Fair Play Alliance.

Над 30 огромни компании от гейминг и ИТ промишлеността, включително Blizzard Entertainment, Xbox, CCP Games, Epic Games, Riot Games, Twitch, Unity Technologies и Intel, поддържат самодейността за почтени игри.
още по тематиката
Разработчиците на игри непрекъснато се сблъскват с неетично, хулиганско държание на геймърите. В отговор, някои компании вкараха по-строги санкции във връзка с мрежовите хулигани и поощрения за консуматори, които рапортуват за нарушавания.

Други разработчици се насочиха към софтуерни решения, които изолират геймъри с неприятна известност от обособени игри, сървъри и общности. Новосъздаденият Fair Play Alliance ще сплоти опита и концепциите в тази област.

„ Ние предоставяме отворен конгрес за съдействие на геймърската промишленост в региона на проучванията и най-хубавите практики, които предизвикват честната игра и здравите общности в онлайн игрите “, написа на формалния уебсайт на алианса.

Fair Play Alliance си показва свят, в който игрите са освободени от тормоз, дискриминация и злоупотреби, а геймърите могат да показват себе си посредством игрите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР