Ще стане ли стадион "Пловдив" втори национален Проблемите с уседналостта

...
Ще стане ли стадион "Пловдив" втори национален Проблемите с уседналостта
Коментари Харесай

Как е по света: Националите не са закотвени в столиците

Ще стане ли стадион "Пловдив " втори народен

Проблемите с уседналостта на националния ни тим не са от през вчерашния ден. Националите ни по този начин се заседяха за домакинските си мачове в София, че напряко не помниха да играят футбол. Отдавна към този момент Националният стадион не се цялостни за мачовете им и футболът от ден на ден замязва на маргинален спорт.

Задавали ли сте си въпроса по какъв начин е в другите страни. Ето бегла сводка с малко история.

Бразилия

Най-футболната страна в света Бразилия не е закотвила своя народен тим в столицата Бразилия на Ещадио Насионал „ Мане Гаринча “. Петкратните международни първенци играят 80 % от мачовете си на Естадио " Журналиста Марио Фильо " (Маракана) в Рио де Жанейро, който е с потенциал 78 838 фенове. в останалите 20 % от случаите Бразилия играе мачовете си на стадионите, които бяха построени за Световното през 2014 година.

Италия и Испания

Страстните средиземноморски перли Италия и Испания практикуват схемата " пътуващ цирк ". Скуадрата и Ла Фурия играят мачовете си в разнообразни градове на страните си. Това нещо е въведено от 1984 година в Италия и ходът се оказва успешен. За съпоставяне посещаемостта на Скуадра адзура се е повишила с 22 %. Към днешна дата на Ботуша вървят разисквания за това дали " Олимпико " в Рим да не приема мачовете на националния отбор. Италианският олимпийски комитет КОНИ незабавно търси с какво да натовари стадиона в Рим, откакто Рома и Лацио оповестиха капиталови планове за построяването на лични игрища.

Швейцария

Европейската страна, която бележи максимален взрив във футбола през последните години - Швейцария, също не приема националите си в столицата Берн. Мачовете на кръстоносците се организират на стадион " Сейнт Якобс Парк " в Базел. За модернизирането му швейцарското държавно управление отпусна преди 10 години 100 милиона швейцарски франка.

Швеция и Португалия

В Швеция и Португалия стадионите са издигнати в сателитни на столиците градчета. Шведската " Френдс Арена " е издигната в предградието на Стокхолм - Солна, а базовият стадион на португалската федерация " Ещадио насионал Сети " е в Оейраш, на 13 километра от Лисабон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР