Ще спре ли работата по заснемането на турските сериали в

...
Ще спре ли работата по заснемането на турските сериали в
Коментари Харесай

Вай, вай! Турските сериали пред спиране заради пандемията

Ще спре ли работата по снимането на турските сериали в период от три седмици? Ще има ли нови серии от обичаните на феновете продукции? В бранша, в който работят хиляди хора, е надвиснала сериозна опасност, предават международните информационни организации.

Какво е известно досега? Ситуацията с ковид пандемията в Турция е отвън надзор и страната трябваше да предприеме доста строги ограничения, с цел да пребори инфекцията. От 29 април до 17 май в южната ни съседка беше въведена цялостна карантина. Образователните институции и детските градини бяха затворени. Беше въведено и изискване пътуванията на дълги дистанции да стават единствено със специфични позволения.

Разбира се, почитателите на турските сериали се питат освен това състояние по какъв начин и дали фотосите на обичаните им сериали ще продължат. Първоначалната информация бе, че се стопира работата, без изключение за филмовия и ефирен бранш. Така от 29 април до 17 май беше прекратено снимането на всички сериали, филми и телевизионни излъчвания в страната.



След това обаче, последва конкретизиране. Според информация от уеб страницата Medyatava, който е профилиран за вести към снимачните процеси на сериали и кино планове, работата към момента няма да се стопира. Информацията беше доказана и от известния публицист Бирсен Алтунташ. Тя съобщи, че хората ще продължат работата на снимачната площадка, защото макар заплахата, е по-добър вид да се работи, в сравнение с да се седи сред четири стени. Освен това предходната година секторът също доста пострада от пандемия.

От информация на Асоциацията на производителите TESİYAP, провели договаряния с представители на управляващите, излиза наяве, че работата по снимането на сериалите въпреки всичко ще има по какъв начин да продължи, само че с планувани специфични пропуски за членовете на филмовите екипи.

Турският шоубизнес е един от дребното браншове на стопанската система, в който тестването за ковид се организира всеки ден. Хората са по-добре предпазени, в сравнение с в други промишлености и опцията да не работят и надлежно да изхранват фамилиите си, би била неразумна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР