Ще спре ли да расте цената на хляба? "Никога досега

...
Ще спре ли да расте цената на хляба? "Никога досега
Коментари Харесай

Скъп ток и брашно, ще спре ли да расте цената на хляба?

Ще спре ли да пораства цената на хляба?

"Никога до момента в последните 10 години не сме работили с толкоз скъпо брашно. Никога до момента не сме имали такава неспособност да предвидим какво ни чака на следващия ден по повод цената на силата. При нас се оказва, че всяка партида самун излиза с друга себестойност ", изясни ръководителят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Нова тв.
Кукушева посочи, че хлебарите са най-енергоемкият отрасъл в областта на хранителното произвеждане "След лутането и след шока от все по-високите цени ще пристигна и банкрутът. Предполагаме, че огромна част от хлебопроизводителите ще изгубят своите пазари и ще са принудени да затворят още през второто тримесечие на 2022 година ", добави тя. И посочи, че към този момент има четири-пет огромни завода, прекратили работа поради цената на силата.
Кукушева изрично съобщи, че не може да се възнамерява какъв брой коства хлябът.
"Ние сме наложително на минус и въпросът е докога ще го караме по този начин. Не е допустимо да е за дълго. При хляба производството е всекидневно ", добави ръководителят на Националния съюз на хлебарите и сладкарите.
Сред опциите на производителите е да бъде понижен грамажът на хляба.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР