Ще спечеля доверието на жителите на Надежда с коректност, откровеност

Ще спечеля доверието на жителите на Надежда с коректност, откровеност ...

Стоян Цветков: Ще спечеля доверието на жителите на Надежда с коректност, откровеност и убедителност.


Ще спечеля доверието на жителите на Надежда с коректност, откровеност и убедителност. Това каза за предаването „Софийска трибуна" по Радио „Фокус" Стоян Цветков - кандидат за кмет на район Надежда, издигнат от БСП.

Като по-важна задача от това да спечели доверието на хората, той изтъкна това да го оправдае. „Всичко, което прави районният кмет трябва да бъде ръководено от проблемите на избирателите му. За да бъде успешен, той трябва да бъде сред хората, да говори с тях и да познава проблемите им. Трябва да провежда периодични срещи, а не да разговаря с тях само непосредствено преди и след избори.

Комуникацията е дълъг процес, който не трябва да спира през целия мандат", обясни той. По думите му както в града, така и в район Надежда проблемите не са малко. „Имаме проблеми с инфраструктурата - като изключим големите пътища и булеварди, където беше направено метрото, останалата част от инфраструктурата е в много лошо състояние", обясни Цветков.

Друг съществен проблем е застрояването, отчете той. „Само по себе си строенето на нови сгради е нещо хубаво, но бумът на застрояването в нашия район през последните години не беше съобразен с настоящата обстановка с оглед на това дали инфраструктурата ще може да поеме цялото това застрояване. Това поражда и безкрайно много проблеми с недостига на паркоместа. Всъщност тротоарите и зелените площи се превърнаха в паркоместа", обясни Цветков.

Голям проблем за жителите на „Требич" и "Илиянци" е липсата на свободен достъп до Северната тангента, каза още той. „Районният кмет трябва да работи съвместно с държавата и Общината, за да започни изграждането на този пробив към Северната тангента, защото там имаме складова база, митница и бази на две рафинерни компании. Всичко това увеличава натоварването по този път и дори сега лятото през деня много трудно може да се стигне до там", обясни Стоян Цветков.

Като изключително сериозен той посочи проблемът с недостига на места в детските градини и липсата на спортни площадки. „В ж.к. „Лев Толстой" , в „Триъгълника", „Илиянци", „Требич" няма изградени спортни площадки, т.е. няма обществени терени, на които да може да се спортува. Има изградени такива, но всички те са частни и за да спортуваш на тях трябва да заплатиш съответната сума.

На съществуващите обществени терени пък не се осъществява никаква поддръжка", отбеляза Стоян Цветков. Той изброи основните акценти в платформата си - инфраструктура, осветление, спортни терени и детски игрища. „Всичко това трябва да се промени, но е доста дълъг процес. Няма да се случи за един ден, обаче е крайно време да се инициира и да се започне нещо подобно. До настоящия момент виждаме само едно изграждане на сгради, но не и нещо, което да облекчи живота на гражданите от Надежда", обяви Цветков.

Той обясни, че се впуска в надпреварата за кметския пост с идеята да я спечели, като заяви, че си поставя високи цели. „Наясно съм, че Надежда е водещ район и битката няма да бъде лесна", заключи кандидатът за районен кмет.

Източник: cross.bg