Ще спазим напълно изискванията на Брюксел и на Третия енергиен

...
Ще спазим напълно изискванията на Брюксел и на Третия енергиен
Коментари Харесай

Андрей Круглов: Втората тръба на Турски поток ще отговаря на европейските норми


Ще спазим изцяло условията на Брюксел и на Третия енергиен пакет при реализацията на втората тръба. Това заяви в четвъртък заместник-председателят на компанията Андрей Круглов на капиталов конгрес в Лондон, съобщи ТАСС. " Турски поток " ще има две тръби и сега полагането им по дъното на Черно море е достигнало половината от маршрута.

" Реализацията на сухопътната част на втората тръба ще се извършва от газопреносни оператори на европейски страни. При това ще бъдат изцяло спазени всички условия и правила на Европейската комисия ", добави зам.-председателят на Газпром.

Той не заяви кои тъкмо европейски компании ще строят и експлоатират газопровода, който би трябвало да премине през България, Сърбия, Унгария и да стигне до Австрия.

Круглов заяви също, че Газпром е повишил оценката си за цената на строителството на " Турски поток " до 7 милиарда $, заяви Българска телеграфна агенция. За съпоставяне, " Южен поток ", който беше с една тръба и трябваше да излезе край Варна, бе оценен на 9 милиарда $.

" Предварително бяхме говорили, че цената може да е 6 милиарда $, само че в този момент я оценяваме на към 7 милиарда $. Не изключваме също опцията за привличане на планово финансиране. Най-вероятно " Турски поток " в началото ще бъде финансиран от бюджета на " Газпром " и по-късно рефинансиран посредством издаване на планови облигации, както стана със " Северен поток ", сподели Круглов.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР