Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1

...
Ще спазим ангажимента си и ще отворим заведенията на 1
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще отворим заведенията на 1 март

Ще спазим уговорката си и ще отворим заведенията на 1 март. Нивата на заболеваемост у нас са положителни. Затова на следващия ден в дребните обитаеми места в учебните заведения се връщат присъствено всички възпитаници. Това написа на страницата си във фейсбук министър председателят Бойко Борисов, който посети Исперих и региона към града.

Премиерът благодари на медиците за напъните и положителната работа, с помощта на която продължаваме да прилагаме най-либералните ограничения в Европа.

До края на месеца лечебните заведения ще получат парите за нарастване на заплатите, както и парите за медиците на първа линия, написа още министър-председателят.

С 50 милиона лв. за първи път страната в края на предходната година финансира и общинските лечебни заведения, които откриха ковид-отделения. Близо 500 000 лв. от тях получи болничното заведение в Исперих. В Исперих и региона благодарение на държавното управление доста е усъвършенствана инфраструктурата. Тук всички учебни заведения и детски градини са санирани. Помогнахме финансово и на тютюнопроизводителите. Развиваме всяко едно обитаемо място в България, без значение от партийната принадлежност на кмета, съобщи Борисов.

Д-р Абдулах Заргар към този момент е български жител, посочи министър председателят и акцентира огромния му принос за българското опазване на здравето и за сполучливото ръководство на болничното заведение в Исперих. В този проблем институциите още веднъж потвърдиха, че могат бързо и съответно да вземат решение проблемите на жителите, добави Борисов и благодари на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкоз обичан и грижовен доктор, акцентира министър-председателят.

Борисов добави, че за първи път страната финансира и общински лечебни заведения. Хората не вършат разлика дали е общинска болничното заведение, означи той.

За заведения за болнична помощ, които обезпечават над 50 на 100 от легловия си потенциал за лекуване на COVID-19, Министерският съвет отпусна 50 млн. лв. предходната година. По този метод страната за първи път непосредствено финансира общински лечебни заведения. От всичките 56 лечебни заведения - 26 са със смесено държавно и общинско присъединяване, 14 са единствено общински, посочи министър Костадин Ангелов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР