Ще снабдим границата с безпилотни летателни апарати, които освен всичко

...
Ще снабдим границата с безпилотни летателни апарати, които освен всичко
Коментари Харесай

Дронове ще следят как си вършат работа граничните полицаи

Ще снабдим границата с безпилотни летателни апарати, които с изключение на всичко друго ще наблюдават работата на граничните служители на реда. В момента, в който проработят, корупцията ще слезе на равнища доста близки до нулата, сподели през днешния ден пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Иван Дерменджиев. Според него и в този момент има непрекъснато арестувания на чиновници на реда, които оказват помощ на каналджиите.

Дерменджиев заяви, че европейският съюз към този момент е отпуснал 141 млн. евро, с които да се ускори защитата по над стоте километра по границата, където няма камери и надзор с механически средства. Министерство на вътрешните работи имало обещания и за спомагателни суми.

Министърът уточни, че се приготвят нужните доказателства за обвинявания против проведени незаконни групи, занимаващи се с каналджийство. В коментар на, че по делата за каналджийство се работи и рядко се стига до съглашения, Демерджиев остана на позиция, че има смущаващи случаи.

" Аз сложих въпроси. Справедливо ли е? Редно ли е да се постановат такива санкции на човек, който два пъти е залавян от нас и два пъти е изправян пред правораздаването ", посочи той. Коментарът му беше във връзка последният случай, в камион край София.

За уредник на канала, който има две присъди за каналджийство. Тъй като двете закононарушения са осъществени в границите на къс интервал от време, Кузмов получава едно общо наказване - 5 месеца, които той изтърпява, още до момента в който е в ареста и при започване на януари излиза на независимост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР